DEMOKRATE OSTAJU NA ULICI? Izvršitelji izbacuju DS zbog dugova

D. M.

12. 08. 2020. u 11:28

SUDBINA odbora Demokratske stranke u Novom Sadu i Nišu, koje su izvršitelji zbog dugova izbacili iz prostorija koje koriste u ovim gradovima, mogla bi da zadesi mnoge filijale DS širom Srbije, a nije isključeno ni da na red dođe popisivanje imovine u centrali stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

ДЕМОКРАТЕ ОСТАЈУ НА УЛИЦИ? Извршитељи избацују ДС због дугова

Prostorije DS

Stranka je "do guše" u dugovima, a kako za "Novosti" kaže sekretar DS Goran

Jaić nikakvo rešenje se ne nazire:

- Iseljenje preti svim odborima stranke jer smo u blokadi punih pet godina. Trenutno dug iznosi oko 68 miliona dinara, tačno je da je on nekada bio mnogo veći, ali stranka zbog neizlaska na izbore više nije ni u republičkom parlamentu ni u lokalnim skupštinama. Iz budžeta nam više ne ležu nikakvi prihodi. Moguće je da nas isele iz svih prostorija koje koristimo i da popišu inventar i imovinu.

Naši izvori kažu da su i funkcioneri i članstvo stranke veoma uznemireni, jer ostajanje bez opštinskih odbora, odnosno prostorija gde mogu da rade praktično znači i kraj stranke:

- Na kraju će nam dugovi ugasiti stranku, a predsednik Zoran Lutovac i ekipa oko njega apsolutno ne reaguju. On se već duže ponaša kao stečajni upravnik DS, očigledno po nalogu nekih izvan stranke. Njemu je mnogo bitnije da formira nekakav novi, opet neuspeli opozicioni savez. A da stvar bude još gora, pojedini funkcioneri iz Novog Sada voze službene automobile u vlasništvu stranke, koja im pritom plaća i ogromne kazne za parkiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)