VUČIĆ SA NEMAČKIM MINISTROM: Potpisana zajednička izjava o institucionalnom partnerstvu

Tanjug

25. 08. 2020. u 14:05

ВУЧИЋ СА НЕМАЧКИМ МИНИСТРОМ: Потписана заједничка изјава о институционалном партнерству

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na video – konferenciji sa saveznim ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom, tokom koje je potpisana zajednička izjava o namerama za uspostavljanje partnerstva i jačanje razvoja strategije industrijske politike Srbije.

Vučić i Altmajer potpisali su zajedničku izjavu o namerama između Kabineta predsednika Republike Srbije i Saveznog ministarstva za privredu i energetiku Nemačke, objavljeno je na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije", uz fotografije sa video sastanka.


Izjava se odnosi na uspostavljanje institucionalnog partnerstva za jačanje razvoja strategije industrijske politike Srbije u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom, uz istovremeno unapređenje odgovarajućih lanaca snabdevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

Prvoborac

25.08.2020. 14:24

Ovim sporazumom sa nemačkim ministrom, vlada treba za Srbiju da obezbedi što veći priliv investicija kako bi na najbezbolniji način ublažila posledice krize izazvane koronom.

star

25.08.2020. 14:26

Potpisivanjem zajedničke izjave o institucionalnom partnerstvu sa Nemačkom, Srbija dobija polaznu osnovu za jačanje razvoja strategije industrijske politike.

Uros B

25.08.2020. 14:43

Izjava o institucionalnom partnerstvu iz oblasti razvoja industrijske politike koja je danas potpisana je veoma znacajna za Srbiju, a Nemacka je pozeljan partner.

Stefan

25.08.2020. 14:46

Ekonomska saradnja je u snaznom zamahu, i razvoj srpske ekonomije velikim delom pociva na nemackim investicijama i dobrom poslovanju nemackih kompanija koje u Srbiji zaposljavaju oko 60 hiljada radnika.

Ivana

25.08.2020. 15:38

Potpisivanjem zajedničke izjave o institucionalnom partnerstvu sa Nemačkom, Srbija dobija polaznu osnovu za jačanje razvoja strategije industrijske politike. Vlada treba za Srbiju da obezbedi što veći priliv investicija kako bi na najbezbolniji način ublažila posledice krize izazvane koronomvirusom.

oki

25.08.2020. 17:54

Nemačka je uvek bila iskreni prijatelj Srbiji jačamo saradnju u svim segmetima puna podrška za Aleksandra Vučića koji se bori za ovu zemlju i za ovaj narod.

tara

26.08.2020. 09:18

Dobra saradnja sa Nemačkom je od velikog značaja za Srbiju, najveći deo naših radnika u inostranstvu boravi i radi baš u Nemačkoj, a sa ovom potpisanom izjavom saradnja će se još i više produbiti.