SNS SVE DALJE OD KONCENTRACIONE VLADE: Na lokalu idu sa SPS

E. V. N.

22. 08. 2020. u 08:24

NAPREDNjACI su, kako sada stvari stoje, bliži opciji da u vladajućoj koaliciji, osim SVM, bude još jedna partija - SPS ili SPAS, i da se ne ide na koncentracionu vladu - nezvanično saznaju "Novosti".

СНС СВЕ ДАЉЕ ОД КОНЦЕНТРАЦИОНЕ ВЛАДЕ: На локалу иду са СПС

Foto. V. N.

Ako je konstituisanje vlasti na lokalu "vesnik", onda su Nemanjinoj bliži socijalisti. Širom Vojvodine juče su formirane lokalne samouprave u Bačkom Petrovcu, Somboru, Subotici, Kikindi, Kanjiži, Apatinu... Naprednjaci i socijalisti su opet u jednom timu. Potvrđeni su mandati odbornika i u Novom Sadu, gde još nije dogovorena vladajuća koalicija, ali su socijalisti podržali izbor Jelene Marinković Radomirović iz SNS za predsednicu Skupštine.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je juče da sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o imenima ko će činiti novu vladu:

- Što se tiče odnosa SPS i SNS, neka ta pitanja ostave Vučiću i meni. Nije postojalo nijedno važno državno pitanje oko kojeg naše dve stranke nisu imale isti stav. Naša koalicija se ne zasniva na brojkama i procentima već na tome da li delimo zajedničke političke ciljeve. I to je jasno. Sve drugo su tehnička pitanja.

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS Miloš Vučević rekao je da "još nisu složene sve kockice" kada je reč o formiranju vladajuće većine, pa zato nije ni biran novi prvi čovek grada.

ZAVOD: IZBORI U ŠAPCU PRE ŠKOLE

IZ Zavoda za javno zdravlje u Šapcu juče je saopšteno da, usled stabilizacije epidemiološke situacije, treba da se pokrene procedura za ukidanje vanredne situacije.

- Podsećamo da ukidanje vanredne situacije ne podrazumeva i ukidanje svih mera zaštite. Očekuje se ponavljanje izbornog procesa na delu biračkih mesta, što nosi određene epidemiološke rizike, pa smo mišljenja da se te aktivnosti moraju sprovesti pre početka školske godine - navodi se u saopštenju.

- Bliže sam stavu da u Novom Sadu bude formirana široka koalicija, kako bi se stvorio širi front u borbi protiv pandemije kovida 19, kao i radi jačanja ekonomije grada. Simboli našeg mandata u naredne četiri godine treba da budu novi most na Dunavu i rekonstrukcija "Spensa" - rekao je Vučević i dodao da će naprednjaci o koaliciji razgovarati sa SPS, Vojvođanskim frontom, odnosno LSV, SVM i drugim manjinskim strankama, a "možda i sa SPAS".

Zanimljiv preokret desio se juče u Bačkom Petrovcu. Vlast su formirali SNS i SPS, iako su socijalisti 6. jula potpisali zajednički sporazum o većini sa Jedinstvenom Srbijom. Za predsednika je izabran Jan Jovankovič iz SPS, a za njegovog zamenika Jan Šuljan iz SNS. Gradonačelnik Sombora postao je Antonije Ratković iz SNS, Kikinde naprednjak Nikola Lukač. Apatin će prvi put u njegovoj istoriji voditi žena, Dubravka Korać iz SNS. Gradonačelnik Subotice biće Stevan Bakić iz SNS, zamenik Imre Kern iz SVM, dok će gradskim parlamentom rukovoditi Balint Pastor (SVM), koji je i republički poslanik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)