ZAVRŠENA KONSTITUTIVNA SEDNICA U VARVARINU: SNS ima ubedljivu većinu, u tabor primili i odbornika sa liste SPS-JS

S. Babović

16. 08. 2020. u 22:07

VOJKAN Pavić (SNS), koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsednika opštine izabran je večeras za pr edsednika upravo konstituisane Skupštine opštine Varvarin.

ЗАВРШЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У ВАРВАРИНУ: СНС има убедљиву већину, у табор примили и одборника са листе СПС-ЈС

N. M.

Za zamenika predsednika Skupštine izabrana je Jelena Vesić, takođe odbornica SNS,dok je Dragana Zbiljić,kao nestranačka ličnost postavljena za sekretara Skupštine, što je funkcija koju je i do sada obavljala.

    Konstitutivnoj sednici prisustvovalo je 20 od 33 odbornika koliko ih ukupno ima u parlamentu,u kome SNS ima komotnu većinu.Na lokalnim izborima osvojili su 19 mandata, ali će u parlamentu imati 20,budući da je jedan odbornik sa izborne liste SPS-JS prešao u tabor naprednjaka. To je ovu grupu oslabilo za jedna mandat, pa će ih u parlamentu imati-7. GG Naši LJudi dr Gordana Čabrić imaju pet, dok je GG Temnićka alternativa-Bratislav Petrović potvrđeno 3 odbornička mandata.

N. M.


    Ovo je bila i druga konstitutivna sednica u Rasinskom okrugu, nakon što su u Ćićevcu prošle nedelje formirani skupštinski organi i potvrđeno pisanje “Novosti” u vezi s tim da će većinu imati 11 odbornika sa  liste Aleksandar Vučić-Za našu decu,dva odbornika liste SRS-dr Zoran Milivojević-Batke i lista SPS-JS sa jednim mandatom. Predsednik opštine Zlatan Krkić, lider Pokreta za očuvanje opštine Ćićevac, prvi put posle 2003.-e prelazi u opozicione redove,sa 10 odbornika. U skupštini će biti i jedan odbornik GG “Samo domaćinski”.
                   
SLEDEĆI - KRUŠEVAC


    KONSTITUTIVNA sednica u Kruševcu biće oržana 18.avgusta,dok će se lokalni parlamenti u Brusu,Aleksandrovcu i Trsteniku konstituisati 20.avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)