CRNOGORSKA POLICIJA O UBISTVU MALTEŠKE NOVINARKE: Nisu nam tražene nikakve provere

S. Đ.

10. 08. 2020. u 12:07

U VEZI sa ubistvom malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, Uprava policije nije dobijala direktne zahteve od policije Malte.

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА О УБИСТВУ МАЛТЕШКЕ НОВИНАРКЕ: Нису нам тражене никакве провере

Foto Tviter/EPA

To je objavljeno je na Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

- Utvrđeno je da ubijena novinarka, kao ni osumnjičeni J.F. nisu posećivali Crnu Goru. Policija Malte od Uprave policije nije tražila bilo kakve provere za crnogorsku kompaniju koja gazduje vetroelektranom "Možura", firma Možura Wind Park, kao ni lica u tom društvu - tvrdi Veselin Veljović, direktor Uprave policije.

On je kazao da nisu od policije Malte dobijali zahteve za provere firmi koje se pominju da su povezane sa VE "Možura" kao ni za eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore.

- U slučaju konkretnih zahteva od policije Malte u vezi sa slučajem ubistva novinarke Dafne Karuana Galicije, Uprava policije će postupati blagovremeno i tim zahtevima će dati prioritet u svom radu - kazao je Veljović.

Metju Karuana Galicija, sin Dafne Karuana Galicije, novinarke ubijene na Malti pre skoro tri godine, nedavno je u intervju za Vijesti kazao da je .Milo Đukanović je ključna osoba iz Crne Gore kojom se njegova majka bavila dok je istraživala slučaj Možura. Ona je, tvrdnji njen sin, ispitivala veze između Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

Metju, koji je i sam novinar, je nakon tragičnog događaja napustio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i potpunosti se posvetio nastavku istraživanju slučaja u vezi sa ubistvom njegove majke. Sa ocem i braćom je osnovao "Dafne Karuana Galicija fondaciju" kako bi radili na poboljšanju vladavine prava na Malti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a