SUMNJIVI TOKOVI NOVCA: MANS predao krivičnu prijavu protiv Đukanovića i DPS

V.K.

31. 07. 2020. u 20:55

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora predala je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića.

СУМЊИВИ ТОКОВИ НОВЦА: МАНС предао кривичну пријаву против Ђукановића и ДПС

Foto: V. N.

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista, se sumnjiči da je za potrebe finansiranja predizborne kampanje 2016. godine učestvovao u "kreiranju šeme za ubacivanje novca nepoznatog porekla u zvanične finansijske tokove te partije."

Istraživački centar ove NVO nedavno je razotkrio još jednu šemu. Kada su i zaposleni podgoričkog preduzeća "Čistoća" i "Vodovod i kanalizacija", ali i gradske Službe zaštite i spasavanja, donirali skoro 40.000 evra DPS u avgustu i septembru te godine.

- Zaposleni gradskih službi najčešće su novac donirali istog dana, gotovinski i u istoj poslovnici Sosijete ženeral banke (sadašnje Podgoričke banke) u Podgorici - navode u MANS. - Za njima nisu zaostajali ni lokalni funkcioneri i članovi DPS iz opštinskih odbora, koji su na takođe organizovan način i po opisanom šablonu pomagali partiju.

Činjenica da je DPS pomoću "dobrovoljnih" priloga građana skupio čak 680.000 evra za izbore 2016. godine morala je tada biti signal za tužilaštvo. Ipak, nijednu od afera ne prati adekvatna reakcija tužilaca, upozorili su iz MANS.

Kako navode, Đukanović nastavlja da insistira na retorici da su za loš imidž Crne Gore u međunarodnoj zajednici krivi nevladin sektor i mediji.

- Razumljivo nam je da Đukanović kritikuje podnošenje krivičnih prijava jer su upravo one dovele do otkriva njegovih i korupcionaških poslova njegove partije i najbližih saradnika - poručuju iz MANS.

I MILO PRIZNAO

POSTOJANjE "crnih fondova" kojima se finansiraju izborne kampanje DPS potvrdio je i sam Đukanović.

- Sve što je rađeno završavalo je na odgovarajućoj adresi u DPS, dakle u računovodstvu. Tamo je pažljivo evidentirano, a prema državnim organima su pravljeni onakvi izveštaji kakve su ti organi tražili - da li su oni tražili da se tamo upisuju ovakve ili onakve donacije, ne znam precizno, jer to nije deo moje pažnje - rekao je tada Đukanović a prenosi MANS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić