VUČEVIĆ O NADOLAZEĆIM IZBORIMA: Na jednoj strani imate listu „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“, a na drugoj autonomaše i lažne monarhiste

Novosti online

27. 05. 2024. u 09:02

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Miloš Vučević u intervjuu za „Dnevnik”, prvi put od kada je preuzeo jednu od najvažnijih funkcija u zemlji, govorio je o brojnim aktuelnim temama. Jedna od njih svakako su i nadolazeći izbori.

ВУЧЕВИЋ О НАДОЛАЗЕЋИМ ИЗБОРИМА: На једној страни имате листу „Александар Вучић – Нови Сад сутра“, а на другој аутономаше и лажне монархисте

Foto: MO

Na početku razgovora priznaje da Novom Sadu duguje mnogo.

– To je grad u kome sam rođen, odrastao. Grad koji me je oblikovao kao političara i kao čoveka – kaže premijer.

Potom je bilo reči i lokalnim izborima, tačnije Vučević se osvrnuo i na ciljeve opozicije.

– U Novom Sadu, sa jedne strane imate listu „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“, a na drugoj strani sve one koji žele da se domognu gradske kase, fotelje. Imate autonomaše, separatiste, lažne monarhiste. Svima njima je ideolog Dinko Gruhonjić. Nismo čuli koji im je program cilj, plan. Ali zato smo čuli da će da ruše, zabrane, proteraju, otmu, kazne, uhapse, obese i da mrze Aleksandra Vučića. Ne dozvoljavaju da se izgradi pravoslavni hram posvećen bačkim velikomučenicima, stradalnicima u novosadskoj raciji 1942. godine. Sve ih je objedinio isti duh da se još malo obogate na grbači naroda. Cilj je da se domognu vlasti kako bi se domogli para. U tom taboru nema politike, to je čist interes. Po prvi put imamo Miloša Jovanovića i poksovce da idu zajedno sa ekstremnim levičarima, ne smetaju mu stavovi Brajana Brkovića i Dinka Gruhonjića. Bore Novakovića, ligaša… Oni tvrde da se u Srebrenici dogodio genocide, oni se zalažu za priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova”, oni preziru Republiku Srpsku, koju pogrdno zovu „Šumska”. Sećamo se vrlo dobro kako su mnogi od njih godinama unazad između sebe razmenjivali uvrede, optužbe, tražili krivce, upirali prstom. Ali građane nije lako prevariti i uveren sam u to da su prozreli njihove namere.

Vučević je istakao kako nema ni najmanju sumnju u to da će lista okupljena oko SNS-a i ovaj put ostvariti dobar rezulatat.

- Nemam ni najmanju sumnju u to da ćemo voljom naroda odneti pobedu 2. juna. Tog datuma građani će moći da glasaju za jedinstvenu priliku za prosperitet i budućnost. Pobeda koalicija okupljene oko SNS biće vetar u leđa i snažna poruka i podrška predsedniku Srbije Aleksandra Vučiću u njegovoj daljoj borbi za vitalne nacionalne interese. Naša lista je nadstranačka, predvođena predsednikom Republike. U mnogim opštinama i gradovima izlazi sa jasnim ciljem i programom za budućnost. Prva na listi u Novom Sadu je profesorka dr Vesna Turkulov, u čije požrtvovanje su mnogi naši građani imali prilike da se uvere tokom pandemije koronavirusa. Spasla je mnogo života, to je jedna briljantna karijera lekara, profesora, sa ogromnim ljudskim kvalitetima. Građani moraju da znaju da mi na izbore gledamo kao na priliku da nastavimo putem kojim smo krenuli i da pokažemo da smo marljivi, vredni i odgovorni. Tako je uvek bilo do sada. Nama pobeda nije cilj sama po sebi, nego samo preduslov da dalje radimo na poboljšanju kvaliteta života naših građana. Građani 2. juna odlučuju o svojim gradovima i opštinama, a mi smo tu da im ponudimo stabilnost, sigurnost i napredak. Kao što je rekao predsednik Vučić na mitingu u Novom Sadu, naša lista je Real Madrid u odnosu na sve ostale.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)