VUČEVIĆ SA BOCAN-HARČENKOM: Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije (FOTO)

Novosti online

15. 05. 2024. u 13:18

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević danas je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom istakao da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona, kao i da je nacrt rezolucije GS UN o Srebrenici osetljivo pitanje koje ne doprinosi produbljivanju saradnje i izgradnji dobrih susedskih odnosa.

ВУЧЕВИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије (ФОТО)

Foto: Tanjug

Bocan-Harčenko je preneo da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava.

On je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, koja u velikoj meri otežava život naših građana u južnoj srpskoj pokrajini i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine.

Vučević i Bocan-Harčenko razgovarali su i o zajedničkim projektima i ekonomskoj saradnji.

Ruski ambasador je uručio Vučeviću čestitku predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina i poželeo mnogo uspeha u radu nove vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorom Rusije, sa kojim je razgovarao o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

BONUS VIDEO: POKAZNA VEŽBA BEGEJSKA PETLjA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)