VUČIĆ OTKRIO: Zamoliću predsednika Kine za tri velike stvari

Novosti online

02. 05. 2024. u 19:55

PREDSEDNIK Republike Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na RTS- u gde je govorio o dolasku predsednika NR Kine Si Đinpinga u Srbiju.

ВУЧИЋ ОТКРИО: Замолићу председника Кине за три велике ствари

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Dolazi vam u svakom slučaju jedan od dvojice, iako bi mnogi rekli najmoćniji čovek sveta. Drugi put dolazi u Srbiju. Sa ponosom ću uputiti poziv predsedniku Nikoliću, on je bio domaćin prvi put. Ja sam presrećan što za vreme mog mandata kao predsednika predsednik Narodne Republike Kine takođe dolazi u Srbiju. Verovatno će Viola da uvede sankcije i Makrnonu, kao i nama zbog toga, i Mađarskoj, šaljivo je rekao Vučić.

- Velika čast za Srbiju - ne samo čast, već i obaveza i odgovornost. Za našu zemlju je to ogromna čast - rekao je Vučić i istakao da je list "Politiko" preneo vest o tajnom sastanku Makrona i Šolca, pre Sijeve posete Francuskoj, kako bi uskladili evropsku agendu pred susret Makrona i Sija.

- U narednih 5 godina gotovo svi proizvodi biće slobodni za izvoz u Republiku Kinu. Znate li šta to znači za našu zemlju? To su za nas velike stvari. Zamoliću predsednika Sija - dve ili tri stvari su velike-. Kina je mnogo ulagala u Mađarsku, ja bih želeo da deo svojih investicija - da vidimo da li možemo ponovo da pokrenemo fabrike vozova, imamo ljude koji se u to razumeju, da neka od kineskih kompanija uloži u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

VESIĆ: Saobraćaj na jednom koloseku u tunelu uspostavljen noćas u 01.17 sati