PETKOVIĆ ČESTITAO BOŽIĆ SRBIMA NA KIM: Nikada plamen mržnje neće pobediti plamen vere u bolje sutra

Novosti online

06. 01. 2024. u 10:15

U IME Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Njegovoj svetosti, patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti, kao i Njegovom Preosveštenstvu episkopu raško-prizrenskom G. Teodosiju i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke – Mir Božiji, Hristos se rodi!

ПЕТКОВИЋ ЧЕСТИТАО БОЖИЋ СРБИМА НА КИМ: Никада пламен мржње неће победити пламен вере у боље сутра

Foto: Kancelarija za KiM

Praznični dani koji su pred nama, vekovima nas nadahnjuju da negujemo istinski sklad među ljudima, ljubav, mir i razumevanje, načela koja su duboko utkana u bogato duhovno nasleđe srpskog naroda.

Nažalost, postoje oni koji te svete i univerzalne vrednosti svakodnevno gaze. Pucanj u Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, dok su na današnji dan prošle godine nosili Badnjak, bio je pucanj bezumnika u mir, dečiju nevinost i čistotu i označio je jednu od najtežih godina za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Naš narod bio je izložen fizičkom nasilju i teroru, neosnovanim hapšenjima i lažnim optužbama, uskraćivana su mu sva politička i osnovna ljudska prava, otimana dedovina, prisvajane i skrnavljene crkve.

Za sve ove strahote prema srpskom narodu ostali smo uskraćeni za kažnjavanje odgovornih, dok smo takođe svedoci da je politička i društvena atmosfera u Prištini, iz koje ovi strašni događaji proističu, i dalje prisutna, kao i da su, nažalost, šovinizam i mržnja prema Srbima ideološke konstante.

Ali ma koliko trpljenja iza nas i iskušenja pred nama bilo na Kosovu u Metohiji, nikada plamen mržnje i nasilja, neće pobediti plamen vere, istrajnosti i nade u bolje sutra i to je poruka kojoj nas uči i nastupajući Božić i koji je naš narod na Kosovu i Metohiji proslavljao vekovima, ostajući i opstajući na svojim ognjištima.

Iako za najradosniji hrišćanski praznik prvi put, zbog politike bezumnika u Prištini, neću biti sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji, jer mi je to onemogućeno, niko ne može proterati državu Srbiju sa Kosova i Metohije, a zajedno sa timom Kancelarije za KiM, nastavićemo da još snažnije ulažemo u razvoj i realizaciju brojnih projekata u pokrajini, izgradnju stanova, škola i vrtića, u unapređenje zdravstvenog sistema i u razvoj privrednih i poljoprivrednih delatnosti, kako bi našem narodu obezbedili što kvalitetnije uslove za život, što je ujedno i zalog njegovog ostanka i opstanka na vekovnim ognjištima predaka.

I pored toga što nas i nadalje očekuju ozbiljna iskušenja i izazovi, želim da se sa radošću i verom okrenemo Novoj godini, imajući nadu da su naše jedinstvo, političko i duhovno, očuvanje mira, poštovanje bližnjih, jedina osnova skladnog i uspešnog zajedničkog života, ma gde da se nalazimo, a posebno na našem stradalnom Kosovu i Metohiji.

I dok sa radošću iščekujemo dan Hristovog rođenja, koji nas vekovima obasjava svetlošću vere, nade i ljubavi, neka se i naši domovi ispune slogom i blagostanjem, a osećanje zajedništva i čovekoljublja neka budu put na kome ćemo graditi sreću i prosperitet za naš rod.

Srećan Božić – Mir Božji, Hristos se rodi!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!