RIK SAOPŠTIO NAJNOVIJE BROJEVE: Ovo je izlaznost do 18 časova

Novosti online

17. 12. 2023. u 19:10

REPUBLIČKA izborna komisija izlašla je sa novim podacima o izlaznosti do 18 časova.

РИК САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ БРОЈЕВЕ: Ово је излазност до 18 часова

Foto: Printscreen/Jutjub

Izlaznost je 51,93% posto do 18 časova, bez teritorije Kosova i Metohije, saopštio je Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku. 

Izlaznost po regionima je - Vojvodina 52,24% , Šumadija i Zapadna Srbija 52,75% , Južna i Istočna Srbija - 51,84%, Beogradski region 51,07%.

Na prethodnim parlamentarnim izborima izlaznost do 18 časova je bila 50,82%; a ukupna izlaznost na parlamentarnim izborimna prošle godine bila je 58,6 posto.

Do 18 časova glasalo blizu 22.000 birača sa teritorije Kosova i Metohije, što je veći broj birača u odnosu na prethodne izbore. 

Direktor RIK-a je naveo i primer dešavanja na biračkom mestu 11 u Bečeju, o čemu ih je obavestila gospođa Marjana Lovrić. 

- Tokom glasanja se pojavilo jedno lice, birač koji je u prisustvu misije OEBS-a pokušao da ubaci listić za pokrajinske izbore u kutiju za parlament, zatim je pokušao da otvori kutiju, obaveštena je policija na biračkom mestu, pristupila je patrola u civilu, u tome su ga sprečili članosvi biračkog odbora, na kraju se čovek smirio - naveo je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević na konferenciji, i dodao da su nadležni organi i u ovom slučaju promptno reagovali. 

Dimitrijević je istakao da će preliminarni rezultati biti utvrđeni u roku od 24 časa od zatvaranja biračkih mesta. 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)