ZVERINJAK OPOZICIJE: O ovome nikada nećete čuti u "proglasima", ali njihovi izlivi zverstva su ostali zabeleženi

Novosti online

07. 11. 2023. u 15:10

GLUMAC Dragan Bjelogrlić pokušao je pred kamerama da se predstavi kao veliki pravednik i protivnik nasilja. Ali dobro je upamćeno njegovo brutalno prebijanje režisera Predraga Gage Antonijevića.

ЗВЕРИЊАК ОПОЗИЦИЈЕ: О овоме никада нећете чути у прогласима, али њихови изливи зверства су остали забележени

Foto: Printskrin

Dragan Bjelogrlić izjavio je danas tokom predstavljanja teksta ProGlasa da "ne želi da živi u zverinjaku", kako je opisao Srbiju.

- Ja sam došao danas ovde, zajedno s ovim ljudima, da kažem da ne želim da živim u zverinjaku. Želim da živim u normalnoj Srbiji. Došao sam ovde danas da kažem "ne" nasilju, došao sam da kažem "ne" ovoj stvarnosti koju nažalost živimo - rekao je Bjelogrlić.

I tako je Bjelogrlić, ne trepnuvši, poručio da želi "da kaže ne nasilju", koje Srbiju pretvara u zverinjak.

Međutim, ukoliko samo malo zagrebemo u njegovu prošlost, onda vidimo da je Bjelogrlić na javnom mestu napao i brutalno pretukao režisera Predraga Gagu Antonijevića, sve uz povike "ubiću te."

I nije samo Bjelogrlićevo nasilje dobro poznato javnosti, već se svi sećamo i kako su ljudi sa liste Dragana Đilasa skloni nasilju. U "ProGlasu" opozicije nije bilo ni jedne jedine reči o nasilju opozicije u Srbiji.

Tako je u decembru prošle godine, dok su poslanici Skupštine Srbije raspravljali o amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu, Zoran Lutovac iz DS-a rekao Milenku Jovanovu „nemoj da ti zavalim šamarčinu“.

Sličnim tonom se Jovanovu obratio i Aleksandar Jovanović Ćuta:

- Sledeći put te neću moliti nego ću da dođem tu da ti zavalim šamarčinu, sram te bilo!

Osim njih i Radomir Lazović ostaće upamćen po sukobu sa policajcem. Tada je Lazović policajcu rekao: 

- Šta me guraš, bre? Odj*bi! 

Potpisnici "ProGlasa" nikada javno nisu osudili ni sramne reči Željka Veselinovića upućene Ani Brnabić.

- E pa draga fikus premijerko, želim ti da te jednom isti taj Mitrović zatvori u Zadruzi u četiri zida bez ključa sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora i da taj šou narod gleda jedno par meseci, pa da vidim da li bi posle toga branila najgori ovozemaljski šljam -  napisao je svojevremeno Veselinović na svom Fejsbuk profilu.

Koliko je puta Đilasova opoziciji samo upadala nasilno u RTS, a upravo je u Đilasovo vreme i rijaliti došao u Srbiju.

Osim toga, Đilas je i napadao studente koji su protestovali, kada im je poručio da se "leče".

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), indirektno je pre dve godine pozvala na nasilje i haos u Srbiji.

Ona je gostujući na jednoj televiziji najpre izjavila da će ona i njena politička grupacija „tretirati dijalog kao sveti instrument“, da bi potom izrekla indirektnu pretnju.

– Znam da je mnogima dosta svega i sve se češće čuje – ovo se neće završiti bez krvi. I to se olako izgovara u odnosu na zapravo, kad bi tako bilo. Ali ja ne znam kako bih živela s tim da neko izgubi oca, sina, brata, a da mi kroz dijalog nismo učinili sve da to ne bude jedini put – rekla je Tepićeva.

Do nasilja je dolazilo i na protestima "protiv nasilja". Tu je u glavnoj ulozi na Gazeli bio Savo Manojlović.

Vladeta Janković, bivši kandidat Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, u emisiji "Iza vesti" na N1 rekao je da misli da nasiljem treba naterati RTS da da opoziciji 7-8 minuta Dnevnika.

I to su samo neki od primera otvorenog nasilja ili pozivanja na nasilje, a što Bjelogrlić i potpisnici inicijative “ProGlas” ili ne žele da vide ili imaju neki interes da sve to ignorišu.

Upravo sada se ovi političari, dokazano skloni nasilju u svom političkom delovanju, skrivaju iza glumaca i pozivaju glumce da zbog nasilja glasaju za njih nasilnike. Potpisnici inicijative "ProGlas" duguju narodu odgovor na pitanje: Da li će sa ovim nasilnicima doći i "promena koja je ovoj zemlji nužna"?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave