JEREMIĆ RAZBESNEO TADIĆA I RADULOVIĆA: Propao dogovor oko koalicije

Novosti onlajn

04. 11. 2023. u 09:21

POŠTO su u podeli političkih karata pred izbore 17. decembra ostali "neraspoređeni", Boris Tadić, Vuk Jeremić i Saša Radulović pokušali su da naprave dogovor o zajedničkom nastupu pred biračima. Sve je, za sada, ostalo na pokušaju.

ЈЕРЕМИЋ РАЗБЕСНЕО ТАДИЋА И РАДУЛОВИЋА: Пропао договор око коалиције

Foto: Tanjug/Anđelko Vasiljević

Prema dobro obaveštenim izvorima "Novosti", lideri Socijaldemokratske stranke Srbije, Narodne stranke i Pokreta "Dosta je bilo" sastali su se kako bi ugovorili aranžman za predstojeće glasanje.  Međutim, sve se izjalovilo kada je na red došlo krojenje izborne liste. Naime, nezvanično saznajemo, da je Jeremić zahtevao da među prvih osam kandidata za narodne poslanike pet dođu iz njegove stranke, a da preostala tri "podele" Tadić i Radulović.

Potonja dvojica su se tome usprotivila, smatrajući da takva proporcija ne odgovara političkoj snazi nesuđenih saveznika, pošto je rejting NS mnogo niži od kolača koji bi dobila u budućoj koaliciji. Tako je taj prvi sastanak, koji je bio pomalo iznenađujući s obzirom na netrpeljivost koju Tadić i Jeremić godinama gaje jeda prema drugom, bio promašaj. Inače, Tadić je svojevremeno za svog bivšeg učenika Jeremića, koji je u vreme vladavine DS bio šef diplomatije, govorio da nije dobro obavljao svoju funkciju, da ju je koristio više za ličnu promociju, kao i da je Srbiju posvađao s mnogim zemljama - Jeremić je moja najveća greška - govorio je nekadašnji šef države. 

Sastanak pomenute trojke, pak, potvrđuje da nužda zakon menja, ali nije isključeno da Tadić svog nekadašnjeg bliskog saradnika "počasti" još kojim epitetom posle fijaska oko raspodele na izbornoj listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave