PETKOVIĆ PORUČIO: Đilasu je Kosovo i Metohija samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu

Novosti onlajn

28. 10. 2023. u 22:47

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke, Petar Petković, oglasio se saopštenjem o Draganu Đilasu, predsedniku Stranke slobode i pravde, i njegovom odnosu ka pitanju Kosova i Metohije.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Ђиласу је Косово и Метохија само тема за предизборну менталну фискултуру

foto Kancelarija za KiM

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Draganu Đilasu je Kosovo i Metohija samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu, a koliko mu je zaista stalo do južne srpske pokrajine najbolje ilustruje činjenica da je enormno bogatstvo sticao obavljajući javne funkcije upravo u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost i bili u političkoj i diplomatskoj ofanzivi. 

Upravo je u vreme njegovog režima napravljena granica između Srba s Kosova i Metohije i Srba iz centralne Srbije na Jarinju i Brnjaku, pregovori su izmešteni iz UN gde smo imali mnogo povoljniju situaciju u EU, a on lično hvalio je Aljbina Kurtija kao vrsnoj intelektualca i predlagao da se Srbi s KiM isele kako bi se ubrzale evropske integracije. I upravo u tome leži razlog zašti ga Srbi neće ma gde živeli!

Znaju da se tako Đilas “brinuo” za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji i za srpske državne i nacionalne interese, dok mu je bio važan jedino njegov lični finansijski interes, a sada, nakon što se obogatio u vreme kada su svi u Srbiji siromašili zahvaljujući antidržavotvornoj politici Demokratske stranke, izigrava vajnog rodoljuba.

Bilans politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića vidi se u 28 povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ali i u podršci koju naša politika uživa među Srbima na Kosovu i Metohiji. 

Koliko je ta politika iskreno državotvorna potvrđuje i to što, uprkos silnim međunarodnim ucenama i pritiscima proteklih godina, Srbija nije na bilo koji način, implicitno ili eksplicitno, doprinela konsolidovanju lažne državnosti takozvanog Kosova. Naprotiv, uspeli smo da u Ujedinjenim nacijama stvorimo ubedljivu većinu kada je reč o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 

Uspeli smo da očuvano državne i nacionalne interese i istovremeno uspevali da razvijamo Srbiju, da jačamo vojsku i kapacitet naše države da u međunarodnim odnosima progovara sopstvenim glasom. 

Danas smo država koja se respektuje, istinski samostalna u odlučivanju, a u vreme Đilasove pljačke Srbija je bila tajkunska igračka, bez institucija, bez samopoštovanja i bez šanse za opstanak. Takvu Srbiju i takvu politiku želi da nam vrati Dragan Đilas, i vrhunski je bezobrazluk što to pokušava da uradi igrajući na kartu Kosova i Metohije", naveo je Petković u saopštenju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!