KURTI SE SMEJE U OČI MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Hvalili Aljbina što je uhapsio ekstremistu iz Gotovuše, a on ga pustio na slobodu!

Novosti onlajn

18. 10. 2023. u 13:15

U DANU kada je Kurtijev ekstremista Azem Kurtaj pucao u srpsku decu Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića iz Gotovuše dok su nosili Badnjak, kompletna međunarodna zajednica javno je tražila kazne za napadača, ali i brže-bolje pohvalila Prištinu što je brzo i efikasno „uhapsila počinioca” tražeći za njega oštre kazne i obećavajući Srbima da će pratiti ovaj slučaj.

КУРТИ СЕ СМЕЈЕ У ОЧИ МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ: Хвалили Аљбина што је ухапсио екстремисту из Готовуше, а он га пустио на слободу!

Foto: Profimedia

Kurti im je svega nekoliko meseci kasnije doslovno lupio šamar puštajući ekstremistu Kurtaja na slobodu da se bezbrižno šeta, dok srpska deca i dalje nose ožiljke i traume od njegovih rafala. 

Kompletna međunarodna zajednica izrazila je očekivanje da će tzv. Kosovo sprovesti adekvatnu istragu i počinilac biti sankcionisan, a od tada do danas on je prvo pušten u kućni pritvor, zatim je delo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti, što je ekvivalentno bacanju petarde i pucanju u vazduh, a na kraju je Kurtaj pušten da se brani sa slobode i razmatra se odbacivanje optužnice! 

Kako su izgledale hvale međunarodnih predstavnika na račun prištinske i Kurtijeve efikasnosti nakon bezočnog napada u Gotovuši, ali i obećanja da će pažljivo pratiti slučaj pogledajte u nastavku:

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer: SAD šokirane i osuđuju ranjavanje dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca na koje je pucao pripadnik Kosovske bezbednosne službe albanske nacionalnosti. Zahvalni smo što su vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog. 

Euleks se tada obavezao da će „pažljivo pratiti istragu”: Euleks osuđuje današnji besmisleni napad na mladića i dečaka u Štrpcu i želi im brz oporavak. Istovremeno, pohvaljujemo (tzv.) Kosovsku policiju za brzo reagovanje i hapšenje osumnjičenog. U skladu sa svojim mandatom, Euleks će pažljivo pratiti istragu i svaki naredni pravni postupak u ovom nasilnom krivičnom slučaju.

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode: Osuđujem današnji napad na dva dečaka kod Štrpca i želim im brz oporavak. Pozdravljamo brzu reakciju (tzv.) Kosovske policije.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji: Šokiran sam napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje. Želim im brz oporavak! Verujem da će potpunu istragu sprovesti vlasti Kosova.

Misija Oebs - Najoštrije osuđujemo pucnjavu u blizini Štrpca u kojoj su dve osobe povređene. Brza akcija (tzv.) kosovske policije u hapšenju navodnog počinioca je dobrodošla i mora se pratiti tako da odgovorni budu izvedeni pred lice pravde. Mora postojati nulta tolerancija za takve akte nasilja.

Epilog je jasan. Kurtaj je na slobodi, a srpska deca sa večnim ranama od njegovih rafala i traumama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)