MRDIĆ I JOVANOVIĆ: Predsednik Vučić posvećen borbi za očuvanje mira

Novosti online

09. 10. 2023. u 11:31

ŠEF delegacije Skupštine Srbije Uglješa Mrdić rekao je na sednici Komiteta za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO-a da se Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, zalaže za politiku mira i stabilnosti. Član delegacije Nataša Jovanović izjavila je da je "Srbija sprovela sve svoje obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma".

МРДИЋ И ЈОВАНОВИЋ: Председник Вучић посвећен борби за очување мира

Foto: SNS

Šef delegacije Skupštine Srbije Uglješa Mrdić rekao je na sednici Komiteta za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO-a da se Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, zalaže za politiku mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

- Želimo da Srbi i Albanci i svi drugi narodi žive u miru i dobrim odnosima na prostoru Kosova i Metohije. Kosovo i Metohija je naša južna pokrajina i deo Republike Srbije. Srbija želi dobre partnerske odnose sa NATO-om i zaštitu i bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Povodom poslednjih dešavanja na Kosovu i Metohiji, želim da kažem da se nadamo da će KFOR voditi računa o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova i Metohije i garantovati bezbednost svih Srba na Kosovu i Metohiji. Srbija se zalaže za projekat Otvoreni Balkan i očuvanje mira i stabilnosti.

Član delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nataša Jovanović, govorila je na Komitetu za odbranu i bezbednost o Kosovu i Metohiji: "Srbija je sprovela sve svoje obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma".

- Dozvolite mi da podvučem da Srbija nije preduzela nijedan korak koji bi predstavljao kršenje Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244, jer ni na koji način nije ugrozio očuvanje mira - rekla je Jovanovićeva.

- Krhki mir koji postoji na prostorima Kosova i Metohije čuva se zahvaljujući odlučnosti srpskog naroda, koji ulaže nadljudske napore da se odupre svim pritiscima režima u Prištini. Poslednji događaji krajem septembra jasni su pokazatelji namere Prištine da onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom i normalan život Srba na severu Kosova. U situaciji kada moj narod u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija teroriše Aljbin Kurti, koji odbija svaku mogućnost za dijalog, navodeći da „ne želi“ da krene u izradu statuta Zajednice srpskih opština, jasno je pokazao da svi vide da je on taj koji ne želi kompromis. Najvažnije je da znate da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posvećen borbi za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana. Pitanje za vas, kako mislite da Srbi na severu Kosova i Metohije budu bezbedni bez formirane Zajednice srpskih opština.

BONUS VIDEO: Vučić na pitanje "Novosti": Imao sam važne razgovore sa Makronom o budućnosti Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (132)