VUČIĆ SA EVROPSKIM LIDERIMA: Važni susreti srpskog predsednika na marginama Samita u Granadi (FOTO)

Novosti online

05. 10. 2023. u 14:02 >> 16:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić danas je na marginama Samita Evropske političke zajednice u Granadi razgovarao sa brojnim zvaničnicima.

ВУЧИЋ СА ЕВРОПСКИМ ЛИДЕРИМА: Важни сусрети српског председника на маргинама Самита у Гранади (ФОТО)

Foto: Instagram

Predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Vlade Kraljevine Holandije Markom Ruteom.

- Dobar sastanak sa Ruteom sa kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

- Sa Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji - naveo je predsednik.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Kraljevine Norveške Jonasom Garom Stereom.

- Dobar razgovor sa premijerom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, bilateralnim odnosima Srbije i Norveške - istakao je Vučić.

Vučić se sastao i sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

- Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima - napisano je u opisu objave na Instagramu. 

Srpski predsednik razgovarao je sa rumunskim kolegom Klausom Johanisom.

- Otvoren i prijateljski susret sa predsednikom Johanisom sa kojim sa razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju EU i bilateralnim odnosima Srbije i Rumunije - naveo je Vučić.

Predsednik Republike Srbije, sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

- Srdačan susret sa @georgiameloni i kratak razgovor o najbitnijim temama za dalje jačanje odnosa između Srbije i Italije, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana - poručio je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir.

- Srdačan susret sa premijerkom Katrin Jakobsdotir koju sam obavestio o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji, EU putu Srbije, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji. Izrazio sam nadu da ćemo zajedno raditi na jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Islanda u svim oblastima od zajedničkog interesovanja. Iskoristio sam priliku da pozovem premijerku Jakobsdotir da poseti našu zemlju - napisao je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi

- Sa Jakovom Milatovićem o jačanju saradnje između Srbije i Crne Gore - stoji u opisu fotografije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Gruzije Iraklijem Garibašvilijem tokom samita Evropske političke zajednice u Granadi.

- Odličan razgovor sa premijerom Iraklijem Garibašvilijem kojeg sam informisao o činjenicama povodom situacije na Kosovu i Metohiji, posebno o bezbednosnim prilikama u kojima žive tamošnji Srbi i još jednom zahvalio Gruziji na doslednom stavu u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije. Razgovarali smo i o evropskim integracijama, međusobnoj podršci na evropskom putu i intenziviranju bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (72)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave