"NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR": Premijerka o najnovijim dešavanjima na KiM

Tanjug

29. 09. 2023. u 12:00

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavlja teror koji sprovodi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, na šta su i ona i predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada upozoravali.

НАСТАВЉА СЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: Премијерка о најновијим дешавањима на КиМ

Foto: Novosti

Premijerka je, na pitanja novinara o dešavanjima na severu KiM, rekla da kosovska policija od jutros vrši pretrese u srpskim opštinama na severu, da su ušli u KBC "Kosovska Mitrovica", izjavila da se nastavlja teror Aljbina Kurtija.

- Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, potpuno očekivano u skladu sa svim onim što smo pričali i što predsednik Srbije Aleksandar Vučić priča već mesecima, teror i maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji - rekla je Brnabićeva.

Ona je nakon otvaranja prvog industrijskog biološkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, u fabrici "Smurfit Kappa doo", istakla da su jedini cilj i jedina želja Kurtija da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije.

- Pratimo situaciju, razogovaramo i sa KFOR-om, sa međunarodnom zajednicom, a od jutros predsednik Vučić ima sastanke na tu temu, čula sam se i sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, nastavlja se teror - zaključila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: KRV ALBANSKOG POLICAJCA JE NA KURTIJEVIM RUKAMA: Premijerka o dešavanjima na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)