KURTIJEVI ROSU MONSTRUMI PRETUKLI SRBINA U BANJSKOJ: Razbili čoveku sve u kući, pa ga bacili na beton i gazili (VIDEO)

Novosti online

27. 09. 2023. u 16:34

PRIPADNICI ROSU pretukli su Srbina iz Banjske zbog zelene košulje koju je imao u kući.

КУРТИЈЕВИ РОСУ МОНСТРУМИ ПРЕТУКЛИ СРБИНА У БАЊСКОЈ: Разбили човеку све у кући, па га бацили на бетон и газили (ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

ROSU je pre tri dana na silu upala u srpsku kuću u Banjskoj i izvršila premetačinu.

- Razbili su mi sve u kući i našli jednu pocepanu vojnu košulju koju sam nosio kada sam išao u šumu. Kad su našli košulju, pet-šest njih su me zgrabili i bacili na beton. Gazili su me. Pogledajte mi ruke i noge! Leđa su još gora! - kazao je Slaviša Antonijević (53), meštanin Banjske.

Maltretiranje srpskog naroda od strane ROSU je redovna pojava na Kosovu i Metohiji. Samo ove godine, batinaši albanskog separatističkog lidera Aljbina Kurtija. O tome koliko je srpski narod izložen pritiscima i napadima, govore brojevi ispaljenih hitaca i bačene bombe, i to samo u toku ove godine. Od januara ove godine, bilo je osam situacija koje su eskalirale pucnjavama i u mnogima od njih su ranjeni Srbi, ili je njihova imovina u velikoj meri oštećena.

U nastavku teksta pogledajte hronološki poređane napade na Srbe na Kosovu i Metohiji:

6. januar - Albanac pucao na Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21) u Gotovuši dok su nosili badnjak i zadao im prostrelne rane.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

23. januar - Pripadnici ROSU su kod Bistričkog mosta pucali na automobil u kome su bili Dušan S. i Miljan D., koji je pogođen metkom.

26. januar - U multietničkom naselju Suvi Do pucano je u vazduh iz albanskog vozila u pokretu.

3. februar - Muškarac albanske nacionalnosti ispalio više metaka iz automobila u pokretu u Gračanici.

10. april - Tzv. kosovska policija pucala na Milana Jovanovića (39) iz Zvečana, kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu i zadala mu prostrelne rane iznad ključne kosti.

16. maj - Nepoznate osobe pucale iz automobila u pokretu prema srpskoj školi u Ugljaru.

26. maj - Više od 10 Srba povređeno u napadu ROSU jedinica i pripadnika tzv. kosovske policije prilikom nasilnog upada na severu KiM;

29. maj - Tokom nemira u Zvečanu, kada su naoružane snage napale goloruki srpski narod, povređena 52 Srbina. Teško je ranjen Dragiša Galjak, koji je pogođen s dva metka s leđa, a teške telesne povrede zadobili su Dragiša Milović i Časlav Sofronijević.

5. avgust - Na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića, iz Raniluga, bačena je eksplozivna naprava.

22. septembar - Bačene eksplozivne naprave na kuće predstavnika Srpske liste u Kosovskom Pomoravlju – na kuću Srđana Ristića i Zorana Ristića u Ranilugu, i Vladice Aritonovića u selu Glogovce.

Podsećamo, 24. septembra, u vatrenom obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su Ivan M. i Bojan M. iz Leposavića, kao i Stefan N. iz Zvečana. Takođe, u razmeni vatre ranjen je i Srbin V. T., kojem je sud u Prištini odredio pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu