KURTIJEVI SPECIJALCI PRETRESAJU SRPSKA VOZILA: Srpski hodočasnici nakon davanja izjava napustili manastir u pratnji EULEKS-a (VIDEO)

Novosti online/ D. Z.

25. 09. 2023. u 11:30 >> 17:14

PRILAZ Banjskoj i dalje je blokiran od strane kosovskih specijalaca, dok je više patrola tzv. kosovske policije na putu od Kosovske Mitrovice do Zvečana, odnosno Banjske, kao i vozila Kfora, javlja reporter "Novosti" sa lica mesta.

КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ ПРЕТРЕСАЈУ СРПСКА ВОЗИЛА: Српски ходочасници након давања изјава напустили манастир у пратњи ЕУЛЕКС-а (ВИДЕО)

Foto: D. Z.

Srpska lista: Tražićemo istragu

Srpska lista oglasila se povodom trenutne situacije na Kosovu i Metohiji, rekavši da će zatražiti istragu kako bi se utvrdilo zašto su dvojica Srba ubijena iako su se predali.

Srpski hodočasnici napustili manastir Banjska

Grupa hodočasnika iz Novog Sada u pratnji EULEKS-a napustila manastir Banjska na KiM.

KPS i EULEKS uzima izjave hodočasnika

KPS i EULEKS počeli sa legitimisanjem i uzimanjem izjava hodočasnika u manastiru Banjska.

U selu Donja Budriga ispisani grafiti „UČK“

U selu Donja Budriga, u opštini Parteš, ispisani su grafiti „UČK“ na dve različite lokacije, saznaje Kosovo onlajn.

Jedan grafit je ispisan u blizini centra sela, a drugi na izlazu. Grafiti su ispisani na asfaltu i jednom pomoćnom objektu.

Meštani sumnjaju da su se nepoznata lica koja su ispisala grafit kretala iz pravca Parteša i udaljila se ka obliženjem albanskom selu Žegra.

U Donjoj Budrigi živi oko 200 srpskih porodica.

Kosovski specijalci kontrolišu prilaz Zvečanu

Kosovski specijalci sa dugim cevima kontrolišu vozila na prilazu Zvečanu, iz pravca Zubinog Potoka.

Helikopter nadleće područje od Banjske ka Leposaviću

Na putu od Banjske ka Leposaviću, kako javlja naš novinar, saobraćaj je ređi od uobičajenog. Dva vozila sa po desetak pripadnika tzv. kosovske policije, stacioinirani su na više punktova. Trenutno helikopter nadleće područje od Banjske ka Leposaviću.

Poklonici iz Novoga Sada, koji su se zatakli u manastiru Banjska i dalje su tamo i očekuju da daju izjave tzv. kosovskoj policiji. Na licu mesta su i forenzičari. Po nezvaničnim saznanjima, tela ubijenih se nalaze na Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Albanci upali u poštu u Banjskoj - korisnici bez usluga

Javno preduzeće "Pošta Srbije" saopštilo je da je u toku prethodne noći, između 24. i 25. septembra došlo do upada albanskih terorista u objekat pošte u Banjskoj, pričinjena je velika materijalna šteta, oštećena je imovina i ukradena oprema.

- Albanski teroristi ovim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga Banjskoj, nego su – inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji - kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini - navodi se u saopštenju koje je, pre svega, upućeno, korisnicima opštine Zvečan, selo Banjska, na Kosovu i Metohiji.

Evakuisane žene iz Goraždevca

Žene iz Goraždevca evakusiane su, u tri vozila, iz hotela u Banjskoj.

Foto: D. Z.

Hodočasnici iz Novog Sada još u manastiru

Hodočasnici iz Novog Sada su, kako saznajemo, ostali u manastiru, treba da daju izjavu policiji.

Nema hleba u Banjskoj

Meštani Banjske se žale da nema hleba, prodavnice nemaju hleb, jer nije dozvoljeno snabdevanje. Zbog nevremena došlo je do prekida snabdevanja vodom, pa pojedine kuće nemaju pijaću vodu.

Foto: D. Z.

Blokiran prilaz Banjskoj

Prilaz Banjskoj i dalje je blokiran od strane kosovskih specijalaca, dok je više patrola tzv. kosovske policije na putu od Kosovske Mitrovice do Zvečana, odnosno Banjske, kao i vozila Kfora, javlja reporter "Novosti" sa lica.

U vozilima su i naoružani pripadnici Kfora.

Na samom skretanju za Banjsku stoji blindirano vozilo tzv. kosovske policije i nekoliko policajaca sa dugim cevima, dok je jedno vozilo na brdu iznad puta. Pripadnici policije pre 10-ak minuta propustili su tri vozila u pravcu Banjske, koja su krenula da evakuišu osam žena iz Goraždevca, koje su bile u hotelu u Banjskoj. Kako javlja novinar "Novosti" sa lica mesta, upravo su prošla tri blindirana vozila tzv. kosovske policije i dva vozila Euleksa. Specijalci pretresaju srpsko vozilo.

Brojne novinarske ekipe su na licu mesta.

Građani Mitrovice i okolnih sredine su u šoku posle jučerašnjih dešavanja. Na ulicama je veoma malo ljudi.

BONUS VIDEO: MONSTRUOZNO: Poslušajte snimak razgovora kosovskih policajaca dok pucaju na Srbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (70)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024