OGLASILA SE SRPSKA LISTA O DOGAĐAJIMA U SELU BANJSKA: Traže da se hitno ispita ubistvo dvojice Srba koji su ubijeni iako su se predali

Novosti Onlajn

25. 09. 2023. u 16:44

U MESTU Banjska na Kosovu i Metohiji došlo je do vatrenog obračuna u kom su stradala trojica Srba i albanski policajac, a ovim povodom oglasila se i Srpska lista. Saopštenje u celosti.

ОГЛАСИЛА СЕ СРПСКА ЛИСТА О ДОГАЂАЈИМА У СЕЛУ БАЊСКА: Траже да се хитно испита убиство двојице Срба који су убијени иако су се предали

Foto: Novosti

"U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan. 

Takođe, poručujemo da ćemo tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija?

Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja.

Duže od godinu dana, upozoravamo da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda. Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: BLINDIRANA VOZILA I DUGE CEVI NA PRILAZU BANjSKOJ - Kurtijevi specijalci pretresaju srpska vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti