NA MESTU POSVEĆENOM PALIM BORCIMA ZA IDEALE I SLOBODU: Premijerka Brnabić započela posetu Republici Koreji (FOTO)

Novosti onlajn

08. 09. 2023. u 07:30

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Južnoj Koreji, gde će se u prestonici Seulu danas sastati sa premijerom te zemlje Han Dok Suom.

НА МЕСТУ ПОСВЕЋЕНОМ ПАЛИМ БОРЦИМА ЗА ИДЕАЛЕ И СЛОБОДУ: Премијерка Брнабић започела посету Републици Кореји (ФОТО)

Foto: Instagram

- Posetu Republici Koreji započela sam polaganjem venca i upisivanjem u Knjigu posetilaca na Nacionalnom groblju u Seulu, mestu posvećenom palim borcima koji su se odvažno borili za svoje ideale i za slobodu R. Koreje - napisala je premijerka Brnabić na svom zvaničnom Instagram profilu. 

U čast premijerke i svečani ručak 

Po završetku sastanka sa premijerom Han Dok Suom, ambasador Srbije u Seulu Nemanja Grbić će potpisati Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

U čast premijerke Brnabić biće organizovan svečani ručak, posle čega će se delegacija Vlade Srbije sastati sa rukovodstvom kompanije „SK Bioscience“, jedne od vodećih južonokorejskih kompanija u oblasti biomedicine. 

Premijerka Brnabić će potom posetiti Korejsku agenciju za promociju trgovinskih investicija (KOTRA), gde će razgovarati sa predsednikom te agencije. 

KOTRA je 2015. godine otvorila predstavništvo u Beogradu i potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Srbije.

Srpska delegacija će tokom prvog dana posete Seulu na večeri imati priliku da razmeni iskustva i sa rukovodstvima kompanija „Yura“, „LS“ i „Kyungshin Cable“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)