"I JA SAM BIO IZBEGLICA": Vladika Stefan na parastosu srpskim žrtvama akcije Oluja

Tanjug

05. 08. 2023. u 13:16

EPISKOP remezijanski Stefan služio je danas u Beogradu u Crkvi svetog Marka, u ime patrijarha srpskog Porfirija, parastos povodom stradanja Srba iz Hrvatske u vojno-policiskoj operaciji Oluja.

И ЈА САМ БИО ИЗБЕГЛИЦА: Владика Стефан на парастосу српским жртвама акције Олуја

Foto: Tanjug

- Danas i juče zajedno sa patrijiarhom i zvaničnicima Srbije i Republike Srpske bili smo na velikoj molitvi koja bi bila neutešna da nema nebeskog pokrovitelja - poručio je vladika Stefan i podsetio da je i sam bio izbeglica i da je u ratu izgubio bližnje.

Vladika je podsetio da je srpski narod stradao u svim ratovima i da je gubio bližnje.

- Sve je to naša sudbina i vaskrsenje - rekao je on.

Kako je naglasio, jedino dobro što možemo da učinimo za sve stradale i prognane u ratovima je da ih pominjemo i tako ne dozovolimo da se zaboravi njihova žrtva.

- Važno je da se borimo i za mir, i da jačamo jedinstvo što će pokazati da žrtve našeg naroda nisu uzaludne - rekao je on.

Nakon parastosa članovi Udruženje nestalih i poginulih "Suza", zajedno sa predsednikom Saveza Srba iz regiona Miodragom Lintom, položili su vence i cveće na spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima na tlu bivše SFRJ, koji je postavljen u Tašmajdanskom parku, u blizini Crkve svetog Marka, u kojoj se godinama služi pomen stradalim Srbima. 

 

BONUS VIDEO: PREŽIVELI RAFALE UROŠA BLAŽIĆA, A SLUPALI SE AUTOM - Mladi iz Malog Orašja u bolnici, porodice u šoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona