SUDIĆE MU ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN: Počelo ročište u slučaju Slađana Trajkovića

D. Z.

04. 08. 2023. u 11:32

PRED Osnovnim sudom u Prištini jutros u 9.30 je počelo drugo ročište u slučaju Slađana Trajkovića (54), bivšeg pripadnika kosovske policije iz Kosovske Mitrovice kojeg specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin tokom ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji.

СУДИЋЕ МУ ЗА НАВОДНИ РАТНИ ЗЛОЧИН: Почело рочиште у случају Слађана Трајковића

Foto: D. Milovanović/Društvene mreže

Današnje ročište prema rečima njegovog advokata Dejana Vasića zatvoreno je za javnost, a suđenju prisustvuje i njegova porodica. Inače, prethodno ročište pre desetak dana odloženo je jer odbrani nije dostavljena kompletna dokumenatacija optužnice tako da se danas očekuje čitanje iste.

Trajković se tereti za navodni ratni zločin tokom 1998. i 1999. godine u selima oko Vučitrna, odnosno za maltretiranje i proterivanje Albanaca iz svojih domova.

On je uhapšen 15 decembra prošle godine, nedugo pošto je sa ostalim kolegama srpske nacionalnosti istupio iz redova kosovske policije u kojoj je radio više od deset godina, a gde je prvobitno prošao sve neophodne provere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu