VUČIĆ NAJAVIO DIPLOMATSKE AKTIVNOSTI: Sutra sa predsednikom Ugande (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 07. 2023. u 12:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Republike Ugande Joveri Kagutu Musevenija, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 29. do 31. jula.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ДИПЛОМАТСКЕ АКТИВНОСТИ: Сутра са председником Уганде (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tv Prva

Predsednik se dotakao ove teme u današnjem gostovanju u jutarnjem programu na TV Prva.


- Od danas je ovde predsednik Ugande, prekosutra ćemo imati važnu posetu američkog predstavnika Fajnera, zatim idem 2. na Svetog Iliju sa predsednikom Stevom Pendarovskim u manastir Prohor Pčinjski, pa imam sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske. 

 

Poseta predsednika Ugande 

Svečani doček predsednika Ugande biće upriličen u nedelju u 10 časova , nakon čega  će biti održan tet-a-tet sastanak Vučića i Joveri Kagute Musevenija.

Kako se navodi, posle toga slede plenarni razgovori delegacija Srbije i Ugande predvođeni dvojicom predsednika, dok su izjave za medije planirane u 11.30, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ovo je nakon više decenija prva zvanična poseta predsednika Ugande.

Prethodno je najavljujući zvaničnu posetu Srbiji na najvišem državnom nivou, predsednik Ugande Joveri Kaguta Museveni, u video obraćanju pozvao narod i privrednike iz Srbije da posete ovu bratsku afričku zemlju i investiraju u nju u saradnji sa domaćim privrednicima.

„Drago mi je da vam predstavim organske, sveže, hranljive poljoprivredne proizvode iz Ugande. Naši proizvodi se uzgajaju na malim gazdinstvima sa velikom pažnjom na pripremi, jer to je ono što jedemo i deo je porodičnog nasleđa. Naši poljoprivrednici ne proizvode kulture samo radi posla, oni to rade jer je to njihovo nasleđe koje je sada postalo važno i za trgovinu“, poručio je predsednik Museveni predstavnicima Vlade i potrošačima na tržištu Republike Srbije.

„Mi imamo samo 45 miliona ljudi, ali imamo mogućnost da nahranimo 200 miliona ljudi i više, s obzirom na plodnu zemlju i sve veće tehničko znanje naših mladih ljudi“, podvukao je on, dodajući da su „takođe na velikom tržištu u razvoju Istočne Afrike i šireg afričkog zajedničkog tržišta koje sada čini područje od 1,4 milijarde ljudi. Za 10 godina, afričko tržište će biti jedno od najvećih na svetu sa mladima koji će sve više trošiti.“ 

Predsednik Museveni se, ovom prilikom, zahvalio predsedniku Srbije, Njegovoj Ekselenciji Aleksandru Vučiću što mu je, prilikom nedavne posete Ugandi ministra trgovine u Vladi R. Srbije g. Tomislava Momirovića, uputio posebnu poruku pozivajući ga u Otadžbinsku Republiku Srbiju.

Duh Afrike u srcu prestonice

Srbiju očekuje i svečano otvaranje jedinstvenog restorana i marketa Uganda connect 31. jula u Beogradu na vodi.

Ostalo je još dva dana do zvaničnog otvaranja jedinstvenog koncepta inspirisanog Ugandom, i to u srcu naše prestonice, Beogradu na vodi.

Pored ukusa, mirisa i magije koji je ovaj restoran i koncept doneo u naš glavni grad, srdačno osoblje iz Ugande koje savršeno govori srpski jezik i sa osmehom pozdravlja goste, kao i aksesoar, obuća i tkanine koju sa posebnom pažnjom prave, a potom i prodaju u sklopu restorana, sasvim su dovoljan razlog da posetite otvaranje Uganda connect 31. jula na Bulevaru Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi, probate najbolju kafu i doživite ovu afričku zemlju svim svojim čulima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (79)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)