SRBIJA JE ISPUNILA SVE Vučić: Do deeskalacije ne dolazi jer režim u Prištini to ne želi

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:17

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u obraćanju javnosti da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji po pitanju KiM i to ne svojom krivicom, kao i da je u toku etičnko čišćenje Srba sa KiM koje sprovodi prištinski režim.

СРБИЈА ЈЕ ИСПУНИЛА СВЕ Вучић: До деескалације не долази јер режим у Приштини то не жели

Foto: Tanjug

"Juče smo imali razgovore sa evropskim predstavnikom u dijalogu sa Prištinom Miroslavom Lajčakom i EU je pokušala koliko je moguće da zatraži i zahteva neku vrstu deeskalacije. Srbija je ispunila apsolutno sve što se od nje tražilo da bi došlo do eskalacije, ali do toga ne dolazi zato što režim u Prištini to ne želi", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kazao je da do toga ne dolazi i zato što još neki podržavaju Prištinu u tome. "Danas se naša zemlja nalazi u najtežoj sitauciji, ne svojom krivicom, neodgovornošću i neozbiljnošću, kao i ne svojom željom da ne budu sačuvani stabilnost i mir, već svakodnevnim aktivnostima režima u Prištini", rekao je Vučić.

Kazao je da tome doprinose i oni koji na to ćute i gledaju blagonaklono akcije koje sprovodi Priština. Ono što bih nazvao tihim i ne sasvim tihim etičkim čišćenjem Srba na KiM, koji valjda nemaju pravo da tu žive ako se nisu zakleli Kurtiju, rekao je Vučić i dodao da je na sreću takvih Srba malo na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (188)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave