"SRBIJA ĆE UČINITI SVE ZA NAŠ NAROD NA KOSOVU I METOHIJI": Predsednik obišao igumaniju Pećke patrijaršije mati Haritinu (FOTO)

Novosti online

30. 06. 2023. u 10:36

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros na Institutu za ortopediju Banjica igumaniju Pećke patrijaršije mati Haritinu.

СРБИЈА ЋЕ УЧИНИТИ СВЕ ЗА НАШ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Председник обишао игуманију Пећке патријаршије мати Харитину (ФОТО)

Foto: Instagram

- Posetio sam jutros mati Haritinu, hrabru i dostojnu igumaniju Pećke patrijaršije, naše duhovne loze i svetionika u ovim preteškim vremenima. Poželeo sam joj od Boga zdravlje i brz oporavak posle operacije, jer spokojan i vedar duh već ima. Rekla mi je da jedva čeka da se vrati u našu svetinju koja je vekovima okupljala verni narod, čuvala srpsko ime, veru i običaje, predajući najviše duhovne vrednosti pokolenjima na ponos i ohrabrenje tokom najvećih istorijskih izazova - napisao je Vučić na Instagramu.

Ističe i to kako je obećao da će država Srbija učiniti sve za naš narod na Kosovu i Metohiji, kojem i ona svakoga dana posvećuje svoje molitve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (279)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)