PROTEST U NOVOM SADU: Govornik Čedomir Čupić - profesor kog bivši studenti optužuju za seksualno uznemiravanje studentkinja

Novosti online

24. 06. 2023. u 18:34

NA "Protestu protiv nasilja" u Novom Sadu govori prof. Čedomir Čupić - profesor kog bivši studenti optužuju za seksualno uznemiravanje studentkinja.

ПРОТЕСТ У НОВОМ САДУ: Говорник Чедомир Чупић - професор ког бивши студенти оптужују за сексуално узнемиравање студенткиња

Foto: Printskrin N1/Tviter

Podsetimo u pismu iz 2013. godine koje su studentkinje su Čupića optužile za stalne „neukusne i duge priče o seksu na predavanjima koja po programu nemaju nikakve veze s tom temom, redovno komentarisanje fizičkog izgleda studentkinja (naročito veličine grudi) tokom ispita, javnim izjavama o veličini svog polnog organa, i to na časovima koji se drže radi priprema za prijemni ispit…“.

U pismu piše da „nije nikakva tajna da su studentkinje Fakulteta političkih nauka godinama objekat učestalog seksualnog iživljavanja, ponižavanja i rodnog nepoštovanja“.

– Kad neka studentkinja i odluči da se upravi požali na nekog od profesora ili njihovih saradnika koji ju je seksualno napao ili rodno ponizio, to se uvek po pravilu završava „tešenjem“ žrtve, izvesnim opravdavanjem nasilnika i obećanjima da će se napadač kazniti – piše u pismu u kome se ističe da nadležni organi Univerziteta treba da znaju da profesor Čupić „povremene seksualne nasrtaje na studentkinje drsko naziva legitimnim udvaranjem“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (136)