VELIKI BROJ GRAĐANA ISPRED OPŠTINE ZVEČAN: Miran protest zbog hapšenja dvojice Srba - među njima i porodice Radoša i Dušana (FOTO)

Novosti online

13. 06. 2023. u 11:12

VELIKI broj Srba okupio se ispred zgrade opštine Zvečan kako bi izrazio miran protest zbog protivpravnog hapšenja Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

ВЕЛИКИ БРОЈ ГРАЂАНА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЗВЕЧАН: Миран протест због хапшења двојице Срба - међу њима и породице Радоша и Душана (ФОТО)

Foto: Novosti

Među njima su i porodica Radoša Petrovića, njegova supruga, deca, kao i Dušanova sestra Selma, njegov advokat, predstavnici Srpske liste…

Radoš i Dušan su kidnapovani od strane Kurtijeve tzv. kosovske policije dok su mirno sedeli i protestovali ispred opštine Zvečan u ponedeljak, 29. maja.

Iako su objavljeni evidentni foto i video dokazi da Radoš i Dušan nisu učestvovali ni u kakvim nemirima, oni se više od dve nedelje nalaze u pritvoru, a njihove porodice strepe. Tokom privođenja, Dušan Obrenović mučki je pretučen.

Uprkos svemu, na protivpravni pritvor Radošu i Dušanu i torturu ostali su nemi i svi predstavnici međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (41)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)