KURTIJEVI SPECIJALCI HTELI DA GA KAMUFLIRAJU: Kfor zabranio prištinskom ministru da uđe u opštinu Leposavić

Novosti onlajn

09. 06. 2023. u 22:25

MINISTAR infrastrukture privremenih prištinskih institucija Ljiburn Aliju zaustavljen je danas u pokušaju da poseti zgradu opštine u Leposaviću, gde je planirao da se sastane sa gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem.

КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ ХТЕЛИ ДА ГА КАМУФЛИРАЈУ: Кфор забранио приштинском министру да уђе у општину Лепосавић

Foto: D. Zečević

Kako prenosi Reporteri, pozivajući se na T7, komandat Kfora nije pustio Alijua da uđe u zgradu opštine kako bi izbegao moguće napetosti sa okupljenim demonstrantima.

Takozvana specijalna jedinica kosovske policije pokrenula je operativni plan za posetu Alijua opštini Leposavić, koji je, u načelu, podrazumevao kamuflažu ministra, ali ga je Kfor, ipak, vratio.

Vojnici američkog KFOR-a, koji obezbeđuju prilaz sedištu opštine, noćas su u potpunosti uklonili žilet-žicu koju su postavili pre desetak dana, kada je albanski gradonačelnik Ljuljzim Peci nasilno ušao u zgradu, uz pomoć pripadnika tzv. kosovske policije i njenih specijalaca.

Ispred sedišta te najsevernije opštine na Kosovu i Metohiji ipak je ostala metalna ograda na koju su lokalni Srbi postavili srpske zastave.

(Kosovo onlajn)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SUDIĆE NAM VIŠI SUD U BEOGRADU:Radikal Miljan Damjanović posle odluke Mehanizma u Hagu da prepusti slučaj srpskom pravosuđu