ZAŠTITNIK GRAĐANA PAŠALIĆ: Ne koristiti tragediju za ličnu promociju

Novosti online

05. 06. 2023. u 13:11

ZAŠTITNIK građana Zoran Pašalić pozvao je danas sve učesnike na društvenim mrežama da u svojim objavama ne koriste tragediju u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ za svoj dnevni aktivizam i promociju pojedinačnih interesa i naveo da najmanje što možemo da iskažemo u ovom trenutku jeste pijetet prema žrtvama.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ПАШАЛИЋ: Не користити трагедију за личну промоцију

Zoran Pašalić, Foto Tanjug

- Tragedija u školi 'Vladislav Ribnikar' duboko je potresla celokupno naše društvo i nadilazi svaki pojedinačni ili grupni interes. Zato pozivam sve da ne koriste fotografije dece žrtava u cilju svoje ili bilo kakve druge promocije - naveo je Pašalić.

Pašalić smatra da se objavljivanjem fotografija dece žrtava u najmanju ruku iskazuje nepoštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama, a njihovi drugovi i porodice dodatno traumatizuju.

- S obzirom na to da je ovo tragedija svih nas, pozivam sve da se prema njoj odnose u skladu sa tradicionalnim vrednostima našeg društva čija su okosnica saosećajnost sa drugima, pijetet i poštovanje prema nečijoj tragediji. Objavljivanje fotografija dece žrtava u potpunosti odstupa od ovih nazora - naveo je Pašalić.

Podsećamo, opoziciona političarka Rada Trajković i novinarka Biljana Lukić su objavile fotografije dece ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar na svojim Tviter profilima.

BONUS VIDEO: Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NEDAVNO SE KRSTIO, A SAD... Oženio se Ronaldo -  i to kim! (FOTO)