"VAŽNE SU SAMO DVE STVARI": Vučić na Si-En-Enu dokazao da Priština ništa nije ispunila

Novosti online

31. 05. 2023. u 20:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u intervjuu za američku televiziju Si-En-En o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

ВАЖНЕ СУ САМО ДВЕ СТВАРИ: Вучић на Си-Ен-Ену доказао да Приштина ништа није испунила

Foto: Printskrin/CNN

Odgovarajući na Kurtijevu izjavu, koji je Srbe nazvao "fašističkom milicijom", predsednik Vučić kaže da takva izjava više govori o premijeru tzv. Kosova.

- Važne su samo dve stvari. Vaš gost je govorio o tome da nije primenjeno ono što je dogovoreno. Prvo, Beograd je sve primenio. A jednu stvar koju Priština mora da uradi, da formira ZSO, oni to nisu uradili i neće da urade - rekao je Vučić.

Drugo, govoreći o "izborima" koje je organizovao Kurti, na koje je izašlo tri odsto stanovništva severa, Vučić je pitao voditeljku da li je ikada čula za druge "legitimne i legalne" izbore sa tako malom izlaznošću.

- On 97 odsto ljudi na severu zove fašistima, kriminalcima, ekstremnim nacionalistima, ucenjenim ili podmićenim ljudima. Šta se ustvari desilo, Srbi traže bezbednost i sigurnost za svoje porodice i sebe. A otkad je Kurti došao na vlast, zabeležili smo 353 etnička napada na Srbe, i to je najveći broj napada na Srbe od 2008. godine, od kada su nelegalno proglasili nezavisnost - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (230)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati