KO BLOKIRA SAOBRAĆAJNICE, NANOSI ŠTETU SRBIJI: Ministar Vesić obišao kontrolni centar "Puteva Srbije"

Novosti online

19. 05. 2023. u 22:13

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je večeras kontrolni centar “Puteva Srbije” na naplatnoj stanici Vrčin, gde je pratio stanje u saobraćaju na najvažnijim putnim pravcima, u trenutku blokade auto-puta na mostu “Gazela”.

КО БЛОКИРА САОБРАЋАЈНИЦЕ, НАНОСИ ШТЕТУ СРБИЈИ: Министар Весић обишао контролни центар Путева Србије

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

U objavi na Fejsbuku, Vesić je istakao da svako ko blokira saobraćajnice, zapravo nanosi štetu Srbiji i apelovao na sve koji protestuju da ne blokiraju puteve, posebno ne auto-puteve.

- Kroz naše naplatne rampe godišnje prođe 66 miliona vozila, oko 185.000 dnevno, što donese kroz naplatu putarine zemlji oko 36 milijardi dinara godišnje, a od tog novca se rekonstruišu postojeći i grade novi putevi. Svaka blokada saobraćajnica, a posebno auto-puta, nanosi veliku štetu državi - napisao je ministar.

Naveo je i da je "Gazela", inače, najkritičnija saobraćajnica, jer se preko tog mosta dnevno, u oba pravca preveze oko 200.000 ljudi, prođe oko 130.000 vozila, više od 7.000 kamiona i više od 1.300 vozila javnog prevoza.

- Zato je moj apel, kao ministra za saobraćaj, svima koji protestuju da, bez obzira što svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, da ne blokiraju ‘Gazelu’, ni saobraćajnice. Blokiranje saobraćajnica znači da se nanosi šteta drugim ljudima, da se maltretiraju oni koji ne žele da učestvuju u protestu, da se prekidaju međunarodni koridori i da postajemo zemlja koju izbegavaju oni koji koriste te koridore, pre svega strani kamioni, od čega prihoduje budžet Srbije. Zato molim i ovaj put, kao ministar nadležan za saobraćaj, nemojte da blokirate Gazelu, kao ni druge saobraćajnice, jer nanosite štetu svojoj zemlji i građanima - napisao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a