JEREMIĆ SE BRANI, ALI NE DEMANTUJE: Predsednik Narodne stranke ima firme u poreskim rajevima

Novosti online

14. 05. 2023. u 14:11

VUK Jeremić, predsednik Narodne stranke, novim pisanjem na Tviteru povodom afera u koje je umešan, nije demantovao informacije da je savetnik i istaknuti član borda direktora u dve svetske kompanije, od kojih se jedna nalazi se u američkom poreskom raju, državi Delaver, dok se druga, iz Sinsinatija, bavi proizvodnjom vakcina.

ЈЕРЕМИЋ СЕ БРАНИ, АЛИ НЕ ДЕМАНТУЈЕ: Председник Народне странке има фирме у пореским рајевима

Foto N. Skenderija

 - Džaba vam vaši svakodnevni napadi na mene i moju porodicu. Sve informacije o mom privatnom životu i poslovanju (uključujući i ove) su javno dostupne, jer nemam šta da krijem. Svi moji prihodi su legalno prijavljeni u Srbiji i državi je plaćen porez, napisao je Jeremić.

Podsetimo, prema dostupnim podacima, Jeremić je suvlasnik i savetnik Adit Edtech Aquisition korporacije, kako navodi stranica američke Provizije za hartije od vrednosti i razmene.

Kako je navedeno na veb stranici Blue Water Biotech kompanije, koja se bavi razvojem i proizvodnjom vakcina i pilulama za rast kose, Jeremić je član borda direktora. I ova kompanija nalazi se na američkoj berzi.

Na ovoj poziciji nalazi se od novembra 2022. godine. U pitanju je deoničarska korporacija koja posluje javno, u poreskom raju Delaveru, a kako je navedeno, Jeremić u njoj poseduje 7.500 deonica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (454)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna