ALBANAC OTROVAO PSE KOJI SU ČUVALI SRPSKU CRKVU: Radnik firme iz komšiluka bacio im je hranu, ubrzo su uginuli (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2023. u 16:52

U SELU Bostane, u Opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji, otrovano je pet pasa koji su čuvali srpsku crkvu!

АЛБАНАЦ ОТРОВАО ПСЕ КОЈИ СУ ЧУВАЛИ СРПСКУ ЦРКВУ: Радник фирме из комшилука бацио им је храну, убрзо су угинули (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram/Manastir Draginac

Incident se desio pre nekoliko dana i sveštenik Stevo Mitrić za "Radio KiM" izjavio je da je čitava porodica potresena i da ne mogu da se smire.

- Ne znam šta da radim. Ne mogu da smirim ni sebe, ni porodicu. Ćerku Milijanu, koja je bila posebno vezana za Miksija, odveo sam u Manastir Draganac. Ne može da podnese ovo - rekao je sveštenik crkve.

Na video snimku se vidi se da radnik firme "Biolend", koja se bavi proizvodnjom organske hrane i jaja, a u vlasništvu je Albanca, psima daje hranu. Vidi se kako je muškarac u vozilu "kvad" došao na crkveno imanje, psima dao hranu i uverio se da su je uzeli. Sve se odigralo u blizini dečjeg igrališta.

Informaciju o ovom zločinu podelili su iz Manastira Draganac, a za trovanje pasa koji su čuvali dvorište crkve optužen je - Albanac.

- Otrovano pet pasa koji su čuvali crkveno dvorište u selu Bostane, opština Novo Brdo. Na snimku se vidi radnik komšijske firme koji psima daje hranu. Vlasnik firme je Albanac koji je zemlju na kojoj se firma nalazi kupio od Srba pre nekoliko godina - navodi se u objavi Manastira Draganac.

Kako su naveli, Novo Brdo je opština u kojoj je od 1999. godine srpsko stanovništvo izloženo čestim pljačkama, napadima i pretnjama.

- Ovaj događaj unosi dodatni nemir u već napete i krhke međunacionalne odnose stanovništva na Kosovu - naveli su iz manastira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?