PROŠLO JE VREME KADA JE KURTI MOGAO DA SE PRAVI NEVEŠT: "ZSO onako kako je definisana u dijalogu - sad i odmah"

Novosti online

28. 03. 2023. u 14:45

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da je "prošlo vreme kada je mogao da se pravi nevešt", i da "odmah mora da isporuči rezultate".

ПРОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ КАДА ЈЕ КУРТИ МОГАО ДА СЕ ПРАВИ НЕВЕШТ: ЗСО онако како је дефинисана у дијалогу - сад и одмах

Foto: Profimedia

- Dogovor iz Ohrida predviđa obavezu Prištine da formira ZSO u skladu s "relevantnim prethodnim sporazumima iz dijaloga", kako stoji u Aneksu. Kurti, da bi sprečio dimne bombe po PR, može da vrda i izmišlja, to ga ne oslobađa obaveze da formira ZSO prema 4 sporazuma potpisana u Briselu - piše Petković na Tviteru.

On dodaje da je prošlo vreme kada je Aljbin Kurti mogao da se pravi nevešt i da proizvodi krize bez ikakvih posledica, i da se od njega očekuje da isporuči rezultate.

- Dakle – ZSO onako kako je definisana u briselskom dijalogu! Sad i odmah - naglasio je Petković.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži