GRCI NE POPUŠTAJU - NEMA PRIZNANJA TZV. KOSOVA: Predsednica Sakelaropulu danas stiže u Srbiju

Novosti online

27. 03. 2023. u 09:54

STAV Grčke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova ostaje isti, a podržava sporazume dve strane koji vode normalizaciji odnosa, poručila je predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu, koja danas stiže u zvaničnu posetu Beogradu.

ГРЦИ НЕ ПОПУШТАЈУ - НЕМА ПРИЗНАЊА ТЗВ. КОСОВА: Председница Сакеларопулу данас стиже у Србију

Foto: Profimedia

Za list Politika objasnila je da je Grčka verna svojoj politici na Zapadnom Balkanu i sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti. 

Grčka predsednica je istakla da takav pristup ima za cilj i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što je ocenila kao strateški cilj. 

- Stav Grčke o Kosovu ostaje nepromenjen. Naša konstruktivna politika prema Kosovu je u skladu sa tom pozicijom, promoviše razvoj i jača stabilnost i bezbednost na Zapadnom Balkanu - rekla je ona. 

Predsednica Grčke pozdravila je napredak koji je postignut na dva sastanka Beograda i Prištine u Briselu i Ohridu sa sporazumom i implementacionim aneksom. 

- Grčka je spremna da podrži i Beograd i Prištinu na putu normalizacije njihovih odnosa i da doprinese međunarodnim naporima za unapređenje bezbednost, stabilnosti i prosperiteta naroda u regionu - rekla je Sakelaropulu. 

BONUS VIDEO: PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE - Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka