SNAŽNA PORUKA PODRŠKE IZ RUMUNIJE: I posle evropskog predloga stav ostao isti - Nema priznanja

Novosti online

01. 03. 2023. u 15:45

POSLE razgovora u Briselu o evropskom predlogu o putu ka normalizaciji odnosa, iz Ministarstva spoljnih poslova Rumunije je rečeno da ova zemlja pozdravlja spremnost na kompromis koji su pokazali Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić, ali su i podsetili da Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i da je taj stav ostao isti.

СНАЖНА ПОРУКА ПОДРШКЕ ИЗ РУМУНИЈЕ: И после европског предлога став остао исти - Нема признања

Foto: Profimedia/Vikipedija/Ilustracija

- Rumunija u potpunosti podržava dijalog kojim posreduje EU, kao glavni kanal za efikasnu i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, koji može doneti trajni mir i stabilnost u regionu - naglašavaju iz rumunskog MSP.

Dodali su i da izražavaju nadu da će tekući pregovori o aneksu prihvaćenog sporazuma brzo doneti rezultate, kako bi primena mogla da počne. 

- Kao što možda znate, Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i naš stav ostaje isti. Međutim, bez prejudiciranja našeg nacionalnog stava o statusu Kosova, Rumunija je imala konstruktivan pristup kada je reč o sporazumima o regionalnoj saradnji, viznoj liberalizaciji i drugim pitanjima - saopštili su iz MSP Rumunije.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN, JUL I AVGUST: U julu temperature ispod 25 stepeni, od 10. avgusta toplotni talas