DODIK: Vučić u Banjaluci krajem februara početkom marta

Tanjug

31. 01. 2023. u 17:33

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu dogovorena poseta Aleksandra Vučića Banjaluci krajem februara ili početkom marta.

ДОДИК: Вучић у Бањалуци крајем фебруара почетком марта

Foto: Tanjug/Dimitrije Grol

- Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gde bi se održala zajednička sednica dve vlade i Saveta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku - rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

- Međunarodni faktor, pre svega SAD, Nemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje tzv. Kosova dovedu do kraja tako što bi naterali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj - rekao je Dodik.

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija. Kada je reč o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim projektima - izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gde se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Bezbednost u saobraćaju kao značajan element održive mobilnosti i ESG standarda