SPORADIČNO KONTROLIŠU VOZILA: "Novosti" na Bistričkom mostu, gde su pripadnici Rosu pucali na Srbe (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

23. 01. 2023. u 15:39

ČETIRI sata posle jezivog napada na dvojicu Srbina, na čije su vozilo pripadnici Rosu otvorili vatru na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, nije primećeno dodatno prisustvo tzv. kosovske policije.

СПОРАДИЧНО КОНТРОЛИШУ ВОЗИЛА: Новости на Бистричком мосту, где су припадници Росу пуцали на Србе (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Dvojica pripadnika tzv. policije Kosova, od kojih je jedan naoružan, su na nelegalnom punktu uz put koji su suzili čunjevima i sporadično kontrolišu vozila. Ostali su u vozilima, u džipu i policijskom automobilu. Ne putu Kosovska Mitrovica – Leposavić ima manje vozila nego inače, kako zbog kiše koja pada, tako i zbog šikaniranja koje Srbi trpe, zbog KM tablica, od priPpadnika tzv. policije Kosova.

Inače na toj lokaciji nedaleko od Bistričkog mosta, na putu ka manstiru Banjska, pripadnici tzv. kosovske policije nedavno pojačali svoju bazu postavljanjem betonskih prepreka koje ranije tu bile.

Ekipa „Novosti“ je na putu videla i vozila - dva džipa sa propadnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, koja su se zaputila iz Mitrovice prema Leposaviću.

Vest o pucnjavi na dvojicu Srba, čije je vozilo izrešetano i jedan od njih ranjen na putu iz Kosovske Mitrovice za Kraljevo, dodatno je uznemirila Srbe na Kosovu i Metohiji, posobno što se ovaj napad dogodio posle premlaćivananja pretnaestogidšnjeg dečka iz mitrovačkog naselja Suvi Do.

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina. Tom prilikom ranjen je Miljan D. njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao je bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

BONUS VIDEO - PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)