MILOŠ I STEFAN SU PUKOM SREĆOM OSTALI ŽIVI: Petar Petković - Mi se borimo za mir, dok Priština puca u srpsku decu (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2023. u 19:53

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se upravo čuo sa porodicama ranjenih Miloša i Stefana Stojanovića, kao i da im je ponudio svu pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

МИЛОШ И СТЕФАН СУ ПУКОМ СРЕЋОМ ОСТАЛИ ЖИВИ: Петар Петковић - Ми се боримо за мир, док Приштина пуца у српску децу (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Petković ističe da je zatražio od Prištine da poseti ranjene dečake.

- Možete li da zamiliste tog čoveka, odnosno nečoveka, monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu samo zbog toga što nose srpske badnjake. I sada neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, neka kažu ko su zapravo kriminalci i ubice. Oni su na drugoj strani. Samo zbog toga što su nosili badnjake, i što nose srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani - kazao je Petković.

Petković dodaje da su dečaci pukom srećom ostali živi, ali da je neko želeo da nam priredi krvav Božić.

- Ne može da prođe ni jedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastraživanja srpskog naroda na KiM. Naravno, o svemu ovome saznaće čitav svet. Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, lično sam obavestio i Lajčaka, Brisel, da ukažemo na ono što se dešava svakog dana na Kosovu - kazao je Petković.

Upitao je zašto Srbi ne mogu da budu mirni ni na najveći hrišćanski praznik Božić.

- Dokle to ide, da neko iz čista mira puca na decu koja se kreću pokraj puta, nose badnjake i idu ka svojoj kući. Hoće li opet da se oglasi međunarodna zajednica i da kaže da su obe strane krive, i da obe strane treba da se suzdrže ne znam čega... Ne ovde je jasno ko je krivac, i ovde je jasno da politika Prištine koja ide u pavcu proterivanja Srba sa KiM. Ona je ta koja stvara ovakvo stanje u društvu gde imamo albanske ektsremiste koji napadaju naš narod i našu decu - dodao je Petković.

Petković ističe da je albanski napadač želeo da porodici dečaka priredi Božić u krvi.

- Mi se borimo za mir, dok Priština gazi mir na najgori mogući način, tako što puca u srpsku decu - poručio je Petković.

BONUS VIDEO - TEŠKO JE: Otac dečaka nakon što su mu Albanci upucali dete

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)