UDARALI ME I ŠUTIRALI GDE SU STIGLI: Nastavljen teror Albanaca nad srpskom decom na KiM, Lazar Milutinović (15) posle napada u Suvom Dolu

D. Z. - S. S. R.

23. 01. 2023. u 06:55

TEROR Albanaca nad srpskom decom nastavljen je juče kada su četvorica u Suvom Dolu napala petnaestogodišnjeg Lazara Milutinovića kojeg su oborili i šutirali na ulici. On je zadobio hematome na glavi, a posle lekarskih pergleda pušten je na kućno lečenje. Kako je Lazar ispričao, krenuo je na posao kao i svakog vikenda, kada ga je presreo auto marke "golf" gde su bili mladići starosti oko 27 godina.

УДАРАЛИ МЕ И ШУТИРАЛИ ГДЕ СУ СТИГЛИ: Настављен терор Албанаца над српском децом на КиМ, Лазар Милутиновић (15) после напада у Сувом Долу

Foto: Kancelarija za KiM

- Rekli su mi nešto na albanskom, nisam to razumeo, sagnuo sam glavu i produžio dalje. Oni su onda izašli iz auta, krenuo sam da trčim, da bežim, ali su me susreli. Udarali su me i šutirali, gde su stigli. Uzeli su mi telefon iz džepa. Nikad do sada nisam imao problema sa komšijama Albancima, ali sad osećam strah. Da li njima smeta što smo Srbi, šta im smeta to mi nije jasno - istakao je Lazar za "Kosovo onlajn".

Njegov otac Zlatibor istakao je da ovo neizdrživ pritisak.

- Pustiš dete da ide da radi, neko ga sačeka i izlupa ga samo zato što je Srbin. Znaju da je Srbin - udri. To traje već duži period, bilo je problema po selu, ali ovo je prevršilo svaku meru. Dete ide u školu, radi vikendom. Srbin si, smetaš i gotovo - istakao je i dodao da su prijavili slučaj u južnom delu Mitrovice, ali da ne očekuje epilog, jer, kako kaže, "kad je koji napad na Srbima otkriven". - U stanici smo ostali tri sata, bez ikakve potrebe da bismo dali izjavu, jer nemaju prevodioca.

RADA KAO KURTI

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da ni Aljbin Kurti ne bi mogao da smisli bizarniji napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića od onog koji je formulisala zamenica ministra za zajednice i povratak u vladi tzv. Kosova Rada Trajković.

On je tako odreagovao na izjavu Trajkovićeve da je "SPC glavna poluga destruktivne moći predsednika Srbije Aleksandra Vučića".
- Kada se sjedine prezir prema sopstvenom narodu sa podaništvom prema svakome ko mrzi Srbiju, rezultat je Rada Trajković - naveo je Petković.

Pre Lazara, za Božić je napadnut Stefan Tomić dok se vraćao sa liturgije, dok je na Badnji dan Albanac pucao na osmogodišnjeg Stefana Stojanovića i njegovog rođaka Miloša Stojanovića (21) kod Štrpca.

Foto: Kancelarija za KiM

Niko ne sme da okrene glavu od ovog kažu u Kancelariji za KiM

- Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i dodala da je do napada došlo na mestu gde su stacionirani pripadnici "Kurtijeve Kosovske policije", a zbog navodne "ugroženosti Albanaca" u mešovitim sredinama.

OPET ZAUSTAVLjALI VOZILA

SAOBRAĆAJNA patrola tzv. Kosovske policije juče je na ulazu u Severnu Mitrovicu počela da zaustavlja automobile sa KM tablicama, ne dozvoljavajući im ulaz u grad, a vozačima su objašnjavali da su u "pitanju nelegalne tablice i da nemaju prava više da voze takve automobile", već samo one sa kosovskim obeležjima. Nakon što se formirala kolona, a građani počeli da se okupljaju, patrola se udaljila, a vozila su prošla.

Tokom prethodnih dana, na prelazima Jarinje i Brnjak, policija je zaustavljala vozila sa KM tablicama, među kojima su bila i ona Hitne pomoći. Tvrdili su da po sporazumu o tablicama, "srpske" prestale da važe, ali su se oglasili iz EU i istakli da to nije tačno i da one važe dok se ne postigne konačno rešenje.

- Dečak je u pratnji oca otišao u KBC Severna Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada.

Otac: Neizdrživo je, znaju da je Srbin - i udri

Čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

Sagnuo sam glavu i produžio dalje, pa su izašli iz auta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere