HAJKA NA SRBIJU LAŽIMA I PROPAGANDOM: Stigao jasan odgovor - Srbija kažnjava učešće svojih građana u stranim sukobima

Novosti online

19. 01. 2023. u 18:20

DANIJEL Smit, koji se predstavlja kao stručnjak za međunarodne odnose, politiku, bezbednost, Ukrajinu i Zapadni Balkan, i borac protiv "ruskih dezinformacija", optužio je Srbiju da šalje dobrovoljce u Ukrajinu.

ХАЈКА НА СРБИЈУ ЛАЖИМА И ПРОПАГАНДОМ: Стигао јасан одговор - Србија кажњава учешће својих грађана у страним сукобима

FOTO: Tanjug/AP

On je na Tviteru objavio snimak ruske agencije RIA Novosti, i napisao sledeće:

- Srpski dobrovoljci se obučavaju sa Rusima za borbu protiv Ukrajine. Da li ovako izgleda zemlja kandidat za EU - napisao je Smit na Tviteru.

Na ovaj pokušaj propagande protiv Srbije dobio je brz odgovor - od državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Nemanje Starovića.

- Još jedan propagandni uradak koji se deli širom sveta, i iskrivljuje stvarnost. Činjenica je da Srbija zabranjuje učešće naših građana u bilo kom stranom sukobu, bilo da je to rat u Siriji ili Ukrajini. Za kršenje tog zakona predviđena je kazna do 10 godina zatvora, bez izuzetka - napisao je Starović u svom odgovoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

UMRO GODINU POSLE NJE: Poznati glumac bio večna Riskina ljubav - kad ga je napustila, samo je ponavljao: Kako ću ja bez moje Rade?