TO JE ISTINSKI PRIJATELJ SRBIJE: Vulin zahvalio Emiratima - Visoko cenimo kontinuirane prijateljske poteze UAE (FOTO)

Novosti online

26. 05. 2024. u 13:32

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da epublika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni i vrednuje kontinuirane prijateljske poteze Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ТО ЈЕ ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ: Вулин захвалио Емиратима - Високо ценимо континуиране пријатељске потезе УАЕ  (ФОТО)

Foto: Printskrin

On je to rekao tokom razgovora sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan saglasni su da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou, čemu doprinosi i lično prijateljstvo dvojice lidera Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana.

Sagovornici su istakli da se prijateljstvo i partnerstvo Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata zasniva na razumevanju, međusobnom uvažavanju i poštovanju, te da će i u budućem periodu Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da se zajednički bore za uspostavljanje globalnog mira i stabilnosti. 

Vulin, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima,  sastao se danas sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Foto: Printskrin

 

Vulin je istakao tokom razgovora sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije, da je lider Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan istinski prijatelj Srbije, izrazivši duboku zahvalnost šeiku bin Zajedu koji dobro razume pozicije Srbije i srpskog naroda.

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan,  ministar tolerancije i koegzistencije, istakao je da dve zemlje povezuje strateško partnerstvo i prijateljstvo, te da će Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu na ličnim naporima i zalaganju za uspostavljanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin uputio je poziv šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu, koji je bio komesar Svetske izložbe "Expo 2020 Dubai", da u skorijem periodu poseti srpsku prestonicu, i pruži svoja dragocena znanja i iskustva po pitanju organizovanja Specijalizovane izložbe "Expo 2027 Beograd".

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan prihvatio je ljubazni poziv da poseti našu državu, istakavši da Srbija organizacijom izložbe "Expo 2027 Beograd" postaje deo velike globalne inicijative za održivi tehnološki i ekonomski uspon. 

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan razgovarao je sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u svojoj rezidenciji, izrazivši veliko poštovanje Republici Srbiji.

BONUS VIDEO: "Aco Srbine!" Ogroman aplauz za Vučića u Valjevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!