"JA SAM RAFIN VELIKI FAN": Federer veruje da Nadal može do nove tuitule na Rolan Garosu

Novosti online

26. 05. 2024. u 12:58

Švajcarski teniser i nekađašnji broj jedan, Rodžer Federer prati sva aktuelna dešavanja iz sveta tenisa, pa tako i trenutna na Rolan Garosi,a u fokusu mu je nekad veliki rivala na terenu, ali i veliki prijatelj van njega, Rafaela Nadala.

ЈА САМ РАФИН ВЕЛИКИ ФАН: Федерер верује да Надал може до нове туитуле на Ролан Гаросу

Foto: Profimedia

Ako iko zna koliko može Nadal to je sasvim sigurno Federer koji je na pariskoj šljaci čak šest puta gubio od španskog tenisera, kako prišu francuski mediji "Telematin".

Ipak, to su davna vremena, jel ako pogledamo danas nema te Rafine karakteristične igre. Ali je federer ubeđen da Nadal može da postigne dobar rezultat u Parizu.

- Mislim da može. Dan pauze između mečeva je baš ono što mu je sada potrebno. Tu su i potencijalnih pet setova u svakom meču i to je još jedno pitanje na koje ni on nema odgovor. Ali uvek je na Rolan Garosu imao prednost u odnosu na sve i ja i dalje mislim da može odigrati dobar turnir. Ne bih da vršim pritisak na njega, iako mislim da može se nosi sa tim - rekao je Federer.

Foto: Profimedia

Federer vidi, ono što i drugi primećuju, a to je da Rafa više nije fizički moćan kao što je nekada bio. 

- Nije problem u njegovom stilu igre, ali izdaleka imam utisak da je njegov najveći problem njegov oporavak - kaže Federer.

Federer odaje priznanje Nadalu zbog toga što želi da se povuče sa Rolan Garosa sa terena, ne iz fotelje.

- Znam kako sam se ja osećao na kraju, ali je možda moj prekid karijere (zbog problema sa kolenima) bio drugačiji. Vidim da on zaista jako želi da to bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti na terenu a ne na kauču, i to mi se dopada jer je daleko od vrhunske forme. To je zaista velika profesionalna odluka - rekao je Federer.

Ni Švajcarac, kao ni mnogi druigi, ne zna kada će Nadal reći definitivno zbogom tenisu, ali je i njemu jasno da se kraj sasvim približio.

- Ne znam ništa, ali bih voleo da završi karijeru onda kada je to zamislio sa svojom porodicom i svojim timom. Voleo bih da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi. Čuo sam mnoge stvari: da bi mogao da završi karijeru baš na Rolan Garosu sada ili posle Olimpijskih igara kao i to da će igrati i naredne godine, čemu se zaista nadam. I dalje sam veliki Rafin fan - rekao je Federer.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)