RAZVOJNI PROGRAM FS SRBIJE: Održan fudbalski festival i seminar za lekare i fizioterapeute

Promo

26. 05. 2024. u 14:38

U JEKU priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kao i učešća muške kadetske reprezentacije na istom takmičenju svog uzrasta na Kipru, Fudbalski savez Srbije aktivan je i na polju razvoja, edukacije i inkluzije.

РАЗВОЈНИ ПРОГРАМ ФС СРБИЈЕ: Одржан фудбалски фестивал и семинар за лекаре и физиотерапеуте

FOTO: FSS

Sportski centar FSS u Staroj Pazovi u isto vreme bio je domaćin inkluzivnog fudbalskog festivala, kao i obaveznog seminara za lekare i fizioterapeute nacionalnih selekcija, muških i ženskih Super i Prvih liga Srbije.

U saradnji sa KMF Mungosi, Fudbalski savez Srbije sprovodi program Equity through Equality, koji pruža priliku dečacima i devojčicama sa invaliditetom da se druže i žive zdraviji život, fizički aktivan, kroz fudbal.

FOTO: FSS

Od ove godine, u okviru istog programa, sprovodi se i fudbal za slepe i slabovide sa namerom i željom da Srbija jednog dana ima i nacionalnu selekciju i učestvuje na međunarodnim takmičenjima.

Sa druge strane, Medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije koju predstavlja nosilac UEFA programa za lekare, doc. dr Dejan Aleksandrić, doktor A reprezentacije, sa medicinskim stručnjacima, održala je još jedan u nizu UEFA FDEP program.

Na osnovu edukativnih programa Medicinske komisije FSS, lekari i fizioterapeuti koji rade u fudbalu unapređuju svoje znanje sa specifičnostima koje fudbal sa sobom nosi, posebno u pogledu hitne i pravovremene reakcije.

FOTO: FSS

Posebno treba istaći da su podjednako uključena medicinska lica koja rade u ženskom fudbalu kako bi se obratila pažnja na razlike u radu sa damama. Na međunarodnom nivou je ovo jedna od najaktuelnijih tema jer je sve veća polemika da su povrede u ženskom fudbalu posledica istog tretmana muškog i ženskog tela.

BONUS VIDEO: VATROMET KOD BEOGRADSKOG POBEDNIKA: Kad "delije" slave Zvezdinu titulu na Kalemegdanu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

JEZIVO: Hiljade ustaša došlo na Hrvatska - Italija! I žene, i starci, svi pevaju strašne stihove!