"PITAJU SE KAKO JE MALA SRBIJA USPELA": Predsednik Vučić o glasanju u UN - Kada smo ujedinjeni možemo sve

Novosti online

26. 05. 2024. u 13:38

NA predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić - Valjevo sutra“, na platou ispred Doma kulture, predsednik je istakao da se mnogi pitaju kako je to mala Srbija uspela da dobije više glasova nego Amerika ili Rusija na sličnim glasanjima u Ujedinjenim nacijama.

ПИТАЈУ СЕ КАКО ЈЕ МАЛА СРБИЈА УСПЕЛА: Председник Вучић о гласању у УН -  Када смо уједињени можемо све

Foto: RTS

- Ništa im nije jasno. Kako je to mala Srbija uspela? Protiv nas bile su Nemačka, Amerika, Engleska, Francuska, Italija, Kanada, Australija... Ovoga puta glasali su protiv nas zbog specifične teme i Indonezija, Malezija, Iran, Saudijska Arabija, Turska kao sponzor. I opet je mala Srbija izašla sa 25 glasova više nego što su svi oni zajedno. I to vam pokazuje da kada smo zajedno u ujedinjeni možemo sve - istakao je Vučić.

Dodao je kako su se ujedinili sa koalicionim partnerima.

- Ujedinili smo se oko izbora ne pitajući ko će koliko mandata da ima. Ujedinili smo se na ideji, na planovima i programima, da zaštitimo i sačuvamo Srbiju do 2027. i ostavimo u amanet našoj deci nešto što je najveće, najbolje i najlepše. Da podignemo prosečne plate na 1.400 evra za samo tri godine, kao i prosečne penzije na 650 evra - poručio je šef države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama