PETKOVIĆ PORUČIO: Kurti je prerano počeo da se smeje i likuje

D.Z.

18. 12. 2022. u 13:56

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ne samo podsmeva Briselskom sporazumu, već da to otvoreno čini i prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, uz ocenu da je Kurti "prerano počeo da se smeje i likuje".

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Курти је прерано почео да се смеје и ликује

Foto: Printscreen/RTS

Kako je preneo Albanijan post, Kurti je u intervjuu za nemački list "Špigl" rekao da je "smešan" zahtev Srbije o povratku dela bezbednosnih snagana KiM, na šta je Petković u saopštenju poručio da to što Srbija poštuje Povelju UN i odluke Saveta bezbednosti, nije smešno već odgovorno, ali da Kurti ni ne zna šta ta reč znači.

- Podjednako kao što u Prištini ne znaju ni šta je UN, jer niti su i niti će odmaći dalje od hodnika ove institucije, po kojima svake godine komično tumaraju. Zato je zapravo smešno da Kurti uopšte pokušava da tumači Rezoluciju 1244 i zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju. To pitanje jednostavno nema nikakve veze sa Aljbinom Kurtijem - istakao je Petković.

Upitao je kako to da su uvek "smešni" samo oni delovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine?

Petković je naglasio da međunarodno pravo može samo u celini da se poštuje, a ne onako kako je to Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara.

- Kurti jednu stvar mora da nauči - snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje - zaključio je Petković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

SRBIJA JE PRVAK SVETA U BASKETU! Kakav pozdrav Amerikancima iz zemlje košarke - za istoriju!  (VIDEO)