SVI ZNAJU DA SRBIJA NIJE NA PRODAJU: Predsednik Vučić i premijerka Brnabić sumirali proteklu nedelju i susrete sa stranim zvaničnicima

M. St.

13. 11. 2022. u 19:35

SRBIJA će nastaviti da insistira na sprovođenju svih potpisanih sporazuma, ali i na očuvanju državnih i nacionalnih interesa, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, sumirajući proteklu nedelju i mnogobrojne važne susrete koje je imao sa predstavnicima međunarodne zajednice.

СВИ ЗНАЈУ ДА СРБИЈА НИЈЕ НА ПРОДАЈУ: Председник Вучић и премијерка Брнабић сумирали протеклу недељу и сусрете са страним званичницима

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto Tanjug

On je na svom instagram-profilu napisao da je svima ponovio dobro poznate, ali nikad čvršće pozicije naše zemlje:

- Zato sam i odlikovao Nenada Đurića i Aleksandra Filipovića, koji su svojom odlučnošću najbolje pokazali da Srbija nije na prodaju i da je njen interes naš najveći prioritet. Od te borbe nikada nećemo odustati. A jedan od najboljih primera pobede, uprkos stradanjima, dale su nam i dve hrabre žene, Ester Bajer i Breda Kalef, od kojih sam ponovo naučio koliko snaga ljudskog duha nadvladava i najveće nedaće.

Govoreći o diplomatskoj borbi na ovom polju, i premijerka Ana Brnabić navela je da svet sve više razume da su Priština i Aljbin Kurti izvor nestabilnosti ne samo na Balkanu, a da će se Srbija i dalje boriti za mir i stabilnost:

- Diplomatska borba je svakodnevna. Predsednik Vučić ima svaki dan razgovore na tu temu sa najvažnijim svetskim zvaničnicima. Traži se rešenje - rekla je Brnabićeva za TV Prva i navela da Priština ima podršku Nemačke i Velike Britanije.

- Kurti i Priština jednostrano postupaju, suprotno potpisanim sporazumima, i izazivaju nestabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna