VUČIĆ SE OGLASIO O EKSPLOZIJI U CENTRU ISTANBULA: Izuzetno su me uznemirile potresne scene, izražavam duboko saučešće porodicama stradalih

Novosti online

13. 11. 2022. u 18:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Tviteru povodom eksplozije u Turskoj.

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО О ЕКСПЛОЗИЈИ У ЦЕНТРУ ИСТАНБУЛА: Изузетно су ме узнемириле потресне сцене, изражавам дубоко саучешће породицама страдалих

Foto N. Fifić

- Izuzetno su me uznemirile potresne scene iz centra Istanbula. U svoje i u ime građana Srbije, izražavam duboko saučešće porodicama stradalih, predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i Vladi Republike Turske, dok povređenima želim brz i uspešan oporavak - naveo je Vučić.

U nedelju popodne u pešačkoj turističkoj ulici Istiklal u centru Istanbula dogodila eksplozija. Guverner grada Ali Jerlikaja ranije je izjavio da je, prema preliminarnim podacima, u eksploziji poginulo šest osoba, a 81 je povređena. Policija se nalazi na mestu napada i u toku je istraga. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nazvao je eksploziju „bombaškim napadom“.

Prema njegovim rečima, preliminarne informacije ukazuju da je u pitanju bio teroristički napad.

- Prema preliminarnim podacima, eksplozija u Istiklalu ima znakove terorizma. Odgovorni za ono što se dogodilo u ulici Istiklal dobiće ono što zaslužuju - rekao je on.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (61)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!